Natuurbad Rekken dreigt, als er niet binnen afzienbare tijd meer gekwalificeerd zwembadpersoneel gevonden wordt, kopje onder te gaan. Foto: PR
Natuurbad Rekken dreigt, als er niet binnen afzienbare tijd meer gekwalificeerd zwembadpersoneel gevonden wordt, kopje onder te gaan. Foto: PR

Natuurbad Rekken luidt noodklok: ‘Zonder personeel gaan we kopje onder’

Maatschappij

REKKEN - Als het Rekkense zwembad niet snel gekwalificeerd badpersoneel vindt, gaat het deze zomer niet volledig open en komt het voortbestaan zelfs in gevaar. Dat zegt verantwoordelijk bestuurslid Dorique Kerkdijk van de Stichting Zwembad Rekken. “Het water staat ons aan de lippen.”

Jaarlijks bezoeken gemiddeld zo’n 7.500 bezoekers uit de Achterhoek en Twente dit kindvriendelijke bad uit 1936 aan de Van Ouwenallerlaan in Rekken. De accommodatie draait op ruim zestig vrijwilligers en heeft betaald badpersoneel.

Echter, voor deze zomer staan er te weinig bevoegde badmeesters (m/v) op de loonlijst. Dat betekent dat het bad minder vaak open zal kunnen dan het publiek gewend is. Kerkdijk: “Die kans lopen we als we half mei tot begin september open willen zijn en er geen badpersoneel bij komt. Dan moet het bad een aantal dagen per week dicht. We hebben de laatste paar jaar al wel geïnvesteerd in het zelf opleiden van jonge badtalenten, maar zij zijn helaas nu nog te jong om zelfstandig diensten te draaien.”

Met veel abonnementhouders telt het bad een grote groep vaste bezoekers. Kerkdijk: “We kennen veel van onze gasten zelfs bij naam. We moeten er niet aan denken om hen te moeten vertellen dat ze minder vaak kunnen zwemmen dan ze gewend zijn. Uiteindelijk gaat het ons klanten kosten en dan is het een kwestie van tijd dat dat gebrek aan inkomsten ons nekt.”

Op de korte termijn komen een paar mooie evenementen in gevaar, zoals de zwemvierdaagse in de zomervakantie en de jaarlijkse minitriatlon in juni. Begin april nog raakte de 34ste editie van deze wedstrijd binnen een mum van tijd volgeboekt. “Dicht gaan is dus echt geen optie”, verzucht Kerkdijk. “Vandaar onze noodkreet: wie meldt zich aan als badjuf of badmeester?”

Kandidaten moeten minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een EHBO- en een lifeguard-diploma. In overleg kunnen badmeesters vaste en/of flexibele dagen in de week werken.

Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info@zwembadrekken.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant