Met medewerking van kinderkoor Sing a Song (zie foto), de koren @Seven en Markant en met muziekvereniging Sophia’s Lust is er een programma samengesteld waardoor op hele mooie wijze recht wordt gedaan aan het thema bevrijding. Foto: PR.

Met medewerking van kinderkoor Sing a Song (zie foto), de koren @Seven en Markant en met muziekvereniging Sophia’s Lust is er een programma samengesteld waardoor op hele mooie wijze recht wordt gedaan aan het thema bevrijding. Foto: PR.

Verschillende generaties staan muzikaal stil bij bevrijding Ruurlo

Maatschappij

RUURLO – Landelijk wordt Bevrijdingsdag gevierd op 5 mei, door het hele land zijn er festivals en activiteiten. In de regio Achterhoek valt de periode van herdenken eind maart begin april, want Ruurlo werd op 1 april 1945 bevrijd door de geallieerden.

De herinneringen onder Ruurloërs die de bevrijding mee hebben gemaakt zijn divers waarbij vaak naar de tradities rond Pasen wordt verwezen. Vanaf de Stapeldijk rolden de tanks en de voertuigen het dorp binnen. Deze herinneringen zijn waardevol en mooi om met elkaar te delen. Ook dit jaar viel 1 april tijdens Pasen en daarmee zullen deze herinneringen meer gedeeld zijn door oudere Ruurloërs. Het jaarthema rond de activiteiten van herdenken en vieren rond 4 en 5 mei 2024 is ‘Vrijheid vertelt; opmaat naar 80 jaar bevrijding’. Het delen van herinneringen van de bezetting en het leven in oorlog zijn tegenwoordig helaas actueler dan ooit. Met de oorlog in Oekraïne en de daarbij komende dreigingen, maar ook de vraagstukken rond tolerantie rond de oorlog in Gaza is de noodzaak stil groot om met elkaar stil te staan bij het leven dat wij kunnen leven in vrijheid. Hoe waardevol is het dat wij in een samenleving leven waarin iedereen gelijkwaardig is en iedereen een plekje mag hebben.

De Stichting 4 en 5 mei commissie Ruurlo is daarom blij en trots dat het traditionele Bevrijdingsconcert dit jaar ook weer plaatsvindt. Met medewerking van kinderkoor Sing a Song, de koren @Seven en Markant en met muziekvereniging Sophia’s Lust is er een programma samengesteld waardoor op hele mooie wijze recht wordt gedaan aan het thema bevrijding. De Stichting 4 en 5 mei commissie Ruurlo is heel erg trots dat met jong en oud wordt bijgedragen aan het doorgeven van woorden van vrede en vrijheid, dat diverse Ruurlose generaties samen opstaan om de wereld een beetje beter te maken.

Op zondagmiddag 7 april vanaf 14.30 uur is het Bevrijdingsconcert in ’t Ruurlose Kulturhus. De toegang is gratis en de commissie hoopt dat velen uit Ruurlo het concert komen bezoeken en met een boodschap van vrede na afloop naar huis zullen gaan.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant