De ‘Dag van de Motorrijder’ is bedoeld om iedereen aan te moedigen de motor uit de winterstalling te halen. Foto Martijn Stegeman.

De ‘Dag van de Motorrijder’ is bedoeld om iedereen aan te moedigen de motor uit de winterstalling te halen. Foto Martijn Stegeman.

Nationale ‘Dag van de Motorrijder’ bij Ruurlose club

Maatschappij

RUURLO – Dit jaar houdt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) op zondag 7 april de derde editie van de nationale ‘Dag van de Motorrijder’. Motor Club Ruurlo neemt ook deel aan deze nationale dag.

Door Jan Hendriksen

“Dé dag dat we het motorseizoen officieel openen en fijn op pad gaan. Verspreid over het land zijn daarvoor dit jaar bijna twintig pitstopplekken ingericht waar men van harte welkom is voor een kop koffie of andere activiteiten. Ook wij als Motor Club Ruurlo hebben ons aangemeld als pitstop-locatie voor dit evenement en daarvoor hebben we ons clubgebouw aan de Vosheuvelweg 1 op zondag 7 april van 10.00 tot 15.00 uur voor belangstellenden opengesteld”, vertelt André Hoijtink namens Motor Club Ruurlo.
Wat is er die dag te doen bij Motor Club Ruurlo? Opticien Sven voor Ogen en Audicien Hoor Partners geven voorlichting over ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Sven voor Ogen zal middels een screeningsapparaat voor sterkte, uitleggen wat het belang van goed zicht op de weg en goede filterbrillenglazen is onder alle weersomstandigheden en wat dat met je reactievermogen doet. Audicien Hoorpartners zal het belang van goede gehoorbescherming belichten.
Motorrijschool Notten is aanwezig om informatie te verstrekken over het behalen van het motorrijbewijs en bied de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte proefles. En in het clubgebouw wordt gratis, namens de KNMV, koffie geschonken.

De ‘Dag van de Motorrijder’ is bedoeld om iedereen aan te moedigen de motor uit de winterstalling te halen. Hoijtink: “Men kan zelf een route rijden of gebruikmaken van één van de prachtige routes die door de KNMV in samenwerking met Motorrijders.nl wordt aangeboden. Deze routes gaan langs de deelnemende Motorclubs in Oost - en Midden-Nederland. Uiteraard kan men deze routes naar eigen wens nog aanpassen. De pitstopplekken zijn in deze routes het start- en eindpunt.”

Informatie over activiteiten die op andere pitstop-locaties worden georganiseerd vindt men op de website  https://knmv.nl/dagvandemotorrijder/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant