Meefietsen met de Driewielfietsgroep Berkelland. Foto: PR
Meefietsen met de Driewielfietsgroep Berkelland. Foto: PR

‘Driewielfietsgroep Berkelland, fiets je ook mee?’

Maatschappij

BORCULO - Sinds september 2023 is er door een initiatief van de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland een driewielfietsgroep actief in Berkelland. De groep bestaat uit duofietsers, handbikers en driewielers en ze maken om de week op dinsdagmiddag een mooie fietstocht vanuit Borculo. Het is de bedoeling om op dinsdag 2 en 16 april vanaf 13.30 uur weer te gaan fietsen, vanaf de voetbalvereniging Reünie in Borculo. Maar met slecht weer wordt er niet gefietst en kan alles een week opschuiven.

De groep stopt halverwege om gezellig koffie of thee met elkaar te drinken of tussen door even voor een sanitaire stop. De groep nodigt iedereen die wil uit om ook een keer mee te fietsen of het liefst nog zelfs vast onderdeel van de groep te worden en altijd mee te fietsen. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve het drankje onderweg, dat dient iedereen zelf te betalen.
De beweegmakelaars horen vaak dat mensen niet mee kunnen komen met de reguliere fietsgroepen en daarom is de driewielfietsgroep opgestart. Ze fietsen langzamer en minder ver dan de reguliere fietsgroepen, maar fietsen kunnen ze en dat doen ze nog steeds met veel plezier. “We willen graag dat mensen zich aanmelden, zodat ze van ons een seintje krijgen dat de fietstocht definitief doorgaat”, laat een van de beweegmakelaars nog weten.
Voor meer info of opgave: beweegmakelaar John Willemsen van de SFB, via 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl.

www.berkellandactief.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant