De collectie voor de Hartstichting. Foto: Arno Hoogwerf

De collectie voor de Hartstichting. Foto: Arno Hoogwerf

Arno Hoogwerf

Zestig collectanten in Ruurlo halen geld op voor een betere hartgezondheid

Maatschappij

Zestig collectanten in Ruurlo halen geld op voor een betere hartgezondheid

RUURLO – Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. Ruim zestig collectanten gaan in de collecteweek langs de deuren in Ruurlo om geld op te halen. Met de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren. En dat is hard nodig, want als ‘we’ niets doen, groeit het aantal hart- en vaatpatiënten namelijk binnen zeven jaar met bijna een miljoen. 

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt dit jaar van 7 tot en met 13 april. Naast doneren in de collectebus bij de collectant aan de deur is het ook mogelijk om een gift te doen op hartstichting.nl. Het organisatieteam Ruurlo vindt het ook fijn als nieuwe collectanten zich aanmelden om mee te helpen. Het contactadres is: hermanjokemeerbeek@gmail.com of tel. 06-23238218. Voor mensen die geen collectant zijn, maar toch iets meer willen doen is het heel eenvoudig om online te collecteren bij vrienden en familie. Vanuit huis, op de mobiele telefoon, kan iedereen een persoonlijke pagina aanmaken. Hiermee kan men heel gemakkelijk en veilig met één druk op de knop collecteren.
De collectant aan de deur heeft ook een iDEAL QR-code bij zich. Dit is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig en eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code te scannen.
Al zestig jaar ondersteunt de Hartstichting alle harten van Nederland. De stichting wil dat de hartgezondheid van Nederlanders over zes jaar meetbaar is toegenomen. Daarbij let men ook op verschillen tussen mensen en helpt men juist hen die het grootste risico lopen. Dit doen doet men voor een betere hartgezondheid: tijdig opsporen van risicofactoren (zoals hoge bloeddruk); investeren in onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen; voorkomen dat iemand overlijdt aan hart- en vaatziekten of dat de ziekte zich verergert of herhaalt; inzetten op een omgeving die rookvrij is, beweging stimuleert en waarin eten en drinken gezonder, goedkoper en aantrekkelijker wordt.
De Hartstichting kan dit niet alleen, maar doen dit onder andere samen met organisaties en andere gezondheidsfondsen. Lees meer hieroover op www.hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant