Door samen te komen en zich uit te spreken of te zingen voor Vrede,kunnen we vrede zaaien. Foto: M. te Morsche

Door samen te komen en zich uit te spreken of te zingen voor Vrede,kunnen we vrede zaaien. Foto: M. te Morsche

Derde Vredes Sing Inn op weg naar Pasen

Maatschappij

RUURLO – In de Ruurlose Dorpskerk wordt zondagmiddag 17 maart weer een Vredes Sing Inn gehouden .

Elke dag weer zijn er hoopvolle berichten dat er een bestand komt in de Gaza. Even zo vaak lukt het toch weer niet. Vele mensen zijn achter de schermen bezig om vrede te realiseren tussen strijdende partijen waar ter wereld ook. Mensen die zich met hart en ziel er alles aan gelegen is om het geweld en de terreur te stoppen. Elke oorlog is ontwrichtend en brengt vele onschuldige mensen in nood. Alleen al het aantal kinderen dat afgelopen maanden slachtoffer is geworden is onaanvaardbaar. ‘Het raakt ons. Laat het ons dan ook uitdagen’, zo stellen de initiatiefnemers van de geloofsgemeenschap Sint Willibrord Ruurlo.

“Door samen te komen en je uit te spreken of te zingen voor Vrede, kunnen we vrede zaaien. Onze inzet doet ertoe, hoe gering ook, het is een signaal van liefde en van geloof in de goedheid van mensen. Muzieknoten zijn zaadjes van hoop en die willen we zaaien, met onze liederen en mantra’s”, legt Margriet te Morsche, die mede de derde Vredes Sing Inn op zondag 17 maart heeft georganiseerd, uit. Te Morsche: “Dit is de derde Vredes Sing Inn en we hopen dat het iets van Pasen, van opstanding tegen de dood voelbaar mag maken. Met liederen, gedichten en de mantra’s willen we dat verlangen naar Vrede nogmaals verwoorden. Elke positieve gedachte haalt immers een donkere gedachte naar het licht toe.”
Aan het begin van de Vredes Sing Inn kan men een kaarsje aansteken om zo het licht te laten groeien tot een vuur van hoop dat niet meer te doven is. Iedereen is van harte welkom om mee te zingen in de volgende Vredes Sing Inn op 17 maart van 15.00 tot 16.00 uur in de Dorpskerk in Ruurlo. Na afloop wordt er om een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd.

De Vredes Sing Inn staat onder muzikale leiding van 4Inspiration. Wie wil meedoen, kan spontaan aankomen of zich aanmelden bij Yvon Taken via het e-mailadres: gaia@tweakers.net.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant