Ook de bewoners van De Garven genoten volop van de pannenkoeken van De Heikamp. Foto: Jan Hendriksen.

Ook de bewoners van De Garven genoten volop van de pannenkoeken van De Heikamp. Foto: Jan Hendriksen. 

Bewoners van De Schoven en De Garven genieten volop van pannenkoeken

Maatschappij

RUURLO – “Oeps, we hebben geen grotere borden.” En zo kon het vorige week vrijdag rond het middaguur gebeuren dat de pannenkoeken die Betsy Langenbarg met enkele leerlingen uit groep 8 van de Daltonschool Willibrordus aan de bewoners van De Schoven in de sfeervolle ontmoetingsruimte uit serveerde over de rand van het bord hingen. Zo groot waren de pannenkoeken van (pannenkoeken)restaurant De Heikamp.

Door Jan Hendriksen

In het kader van de ‘Nationale Pannenkoekendag’ bakten zestien leerlingen uit groep 8 van de Daltonschool Willibrordus, waaronder Nienke Florijn, Jelte Peters en Isa Sprenkeler, in aanloop naar het middaguur pannenkoeken in de keuken van De Schoven. Deze waren voor de bewoners en de ‘gasten’ van buiten De Schoven die kwamen ‘aanschuiven’. Maar ook Janet Lutke Willink van ‘Janet’s Keetering’ uit Geesteren bakte buiten bij de ingang van de ontmoetingsruimte vanuit haar ‘pannenkoekenkeet’ tientallen overheerlijke pannenkoeken met daarin spek of appel. En als klap op de vuurpijl bracht Martine van Zijtveld met een medewerkster van De Heikamp maar liefst 75 pannenkoeken voor de bewoners van De Schoven en De Garven. En dat alles lieten de ouderen, maar ook de kinderen van de Daltonschool Willibordus en enkele vrijwilligers van De Schoven zich uitermate goed smaken.

De ‘Nationale Pannenkoekdag’ is vooral de dag dat basisscholen pannenkoeken bakken voor ouderen. Duizenden leerlingen uit de bovenbouw organiseren, met hulp van juffen, meesters, vaders en moeders, een pannenkoekfeest voor een oudereninstelling in de buurt. Onder het motto ‘Bak mee voor ouderen!’ zetten ze opa’s en oma’s elk jaar in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken zoals ook onder meer op school De Driesprong en de Kerst Zwart in Ruurlo. De ‘Nationale Pannenkoekdag’ is een initiatief van Koopmans en Tefal en bestaat sinds 2007 en wordt op de derde of vierde vrijdag van maart gehouden.

Onder het toeziend oog van Martine van Zijtveld (r) van De Heikamp serveren kinderen van de Daltonschool Willibrordus de pannenkoeken uit aan de bewoners van De Schoven. Foto: Jan Hendriksen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant