Hannie en Wilma volgen wekelijks de beweegroute, inclusief alle beweegoefeningen, ook in de winterperiode. Foto: PR
Hannie en Wilma volgen wekelijks de beweegroute, inclusief alle beweegoefeningen, ook in de winterperiode. Foto: PR

KWIEK de lente in

Maatschappij

RUURLO -  De donkere dagen minderen, de temperatuur loopt op, tijd om weer wat meer buiten te bewegen. De KWIEK-beweegroute is daar een mooi middel voor. Voor Wilma en Hannie is deze route het helemaal. Elke week volgen ze de route, inclusief alle beweegoefeningen. En dat ook in de wintertijd. 

Alleen als het regent slaan de actieve Ruurlose dames het over. Waarom zijn ze zo blij met deze route in Ruurlo? “Lang achter elkaar lopen dat kunnen we niet, doordat we oefeningen tussendoor doen lukt het wandelen wel. Andere wandelgroepen in Ruurlo gaan te snel of lopen te lange routes; KWIEK is voor ons de oplossing. En weet je, de nekoefeningen zorgen ervoor dat het beter gaat met me, mijn nek kraakt niet meer. Heerlijk ook dat het een route buiten is, fijner dan naar de sportschool gaan”, laat Hannie weten.

De route is 1,8 kilometer lang en loopt door een wijk in Ruurlo waar ook de vijver is. Wilma: “Bij de mooie vijver blijven we soms even staan, maken foto’s, staan even stil bij de eerste sneeuwklokjes. Het samen de route lopen stimuleert ook. Het is zo echt een uitje en het is maar een klein uur!” Hannie: “De eerste keer is het wennen om zo open op straat oefeningen te doen, maar dat gevoel is snel over. Dat komt ook door de duimpjes, die we krijgen van mensen die aan de route wonen. Ook voorbijgangers geven ons complimenten, leuk hè?”

Ter plekke zien we dit gebeuren. Een man met een hondje komt voorbij en gaat een gesprekje aan over de KWIEK-beweegroute: “Ik woon in de buurt waar de route langs komt en ik zie regelmatig mensen de route lopen en bewegingen doen. Alleen of als klein groepje. Goed bezig dames!”
De KWIEK-beweegroute loopt vanaf het Kerkplein de wijk door, loopt langs de prachtig gerenoveerde vijver en eindigt weer op het Kerkplein. Tijdens het lopen van de route zijn er aanwijzingen voor het doen van verschillende oefeningen. Naast lopen kunnen dus ook kracht, balans en uithoudingsvermogen worden getraind. Er is ook een KWIEK Whatsappgroep. Wie zin heeft om de route te lopen, maar liever met iemand samen loopt, dan kan men dit via deze appgroep laten weten. Wilma en Hannie zitten ook in deze groep.
Aanmelden voor de KWIEK Whatsappgroep kan door een appje te sturen naar Nienke van Sport Federatie Berkelland, 06-86866746, dan wordt men zo spoedig mogelijk aan de groep toegevoegd en kan men meedoen. Met vragen over de route kan men ook van dit telefoonnummer gebruikmaken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant