Op 27 februari is er op het landgoed Morgenstern in Barchem een Toekomst Café over de toekomst van het wonen in de Achterhoek. Foto: PR
Op 27 februari is er op het landgoed Morgenstern in Barchem een Toekomst Café over de toekomst van het wonen in de Achterhoek. Foto: PR

Proeftuin Nettelhorst houdt ‘Toekomst Café’

Maatschappij

BARCHEM – Op dinsdag 27 februari houdt de Proeftuin Nettelhorst op het landgoed Morgenstern in Barchem een Toekomst Café over de toekomst van het wonen in de Achterhoek. De winnaars van de landelijke prijsvraag ‘Waar wij willen wonen’, Peter Hermens en Martijn Horst, presenteren dan hun plan voor de Achterhoek. .

“We zijn het contact met de grond onder onze voeten – met het fundament van de aarde- verloren.” Peter Hermens en Martijn Horst hebben hun plan ‘Aardkundig Fundamentalisme’ genoemd. Tijdens het Toekomst café presenteren zij hun plan en hun bevindingen sinds het winnen van de prijsvraag. Hoe kansrijk is deze toekomstvisie voor de Achterhoek in het algemeen en voor het buitengebied tussen Borculo en Lochem in het bijzonder?

Peter Hermens is landschapsarchitect en werkt bij adviesbureau ‘Werkend Landschap’. Martijn Horst is landschapshistoricus en werkt bij het Overijssels Landschap en zijn bureau ‘Neder/land/schap’. De ontwerp prijsvraag werd georganiseerd door de Eo Wijersstichting, met steun van de Achterhoek Ambassadeurs.

In de Proeftuin Nettelhorst werkt het burgerinitiatief ‘de slimste weg’ samen met ondernemers, overheden en onderzoekers aan een duurzame toekomst voor het buitengebied tussen Borculo en Lochem in de Achterhoek.

Het Toekomst Café vindt plaats op 27 februari vanaf 19.30 uur, op landgoed Morgenstern, Witzand 4 in Barchem. De toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant