De regen was zondag spelbreker tijdens de vierde winterwandeling van DOS Barchem vanuit Ruurlo. Foto: Achterhoekfoto.nl/ Gradus Derksen

De regen was zondag spelbreker tijdens de vierde winterwandeling van DOS Barchem vanuit Ruurlo. Foto: Achterhoekfoto.nl/ Gradus Derksen

JRM

Vierde winterwandeling DOS Barchem valt in het water

Maatschappij

RUURLO/BARCHEM – Normaliter kunnen de vrijwilligers Anita Plekenpol en Joke ten Velde tijdens de winterwandelingen van de Barchemse wandelsportvereniging Door Oefening Sterk steevast telkens tussen de vierhonderd en zevenhonderd wandelaars verwelkomen aan de inschrijftafels. Maar zondag bleef de teller in de kantine van Tennisvereniging Ruurlo op tennispark De Meene op 218 deelnemers steken. Reden voor dat geringere aantal? Het regenachtige weer dat een groot aantal potentiële wandelaars ervan weerhield om zondagmorgen voor de vierde wandeling uit de serie van de ‘Winter5maandse’ van start te gaan.

Door Jan Hendriksen

Voor het derde achtereenvolgende jaar ging de vierde wandeling uit de serie van de Winter5maandse vanaf tennispark De Meene van start. “Vorig jaar konden we hier ruim zevenhonderd wandelaars verwelkomen. Maar in 2022 was het aantal nog geringer dan vandaag. Ook toen viel de wandeling in het water en konden we welgeteld dertig wandelaars verwelkomen. Zo slecht was het weer toen. Er rust dan ook een kleine vloek op deze startlocatie”, zo concludeerde Plekenpol. Door de vele regenval moest DOS de routes op sommige locaties aanpassen. Plekenpol: “Enkele wandelpaden waren ‘modderpaden’ geworden. We hebben moeten improviseren. Maar dat is aan onze route-uitzetters wel toe vertrouwd.”
De twee lange routes over vijfentwintig en vijftien kilometer gingen voor een deel over het Bruilse Klompenpad en voerde vervolgens richting de Hengelose buurtschappen Veldhoek en Varssel. De routes over tien en zes kilometer waren richting ‘t Windmöllenveld uitgezet. Het clubgebouw van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo in ‘t Windmöllenveld fungeerde als rustlocatie.

Laatste
De vijfde en laatste wandeling uit de serie van de Witnter5maandse van DOS staat op zondag 17 maart op de agenda. Start- en finishlocatie is dan Recreatiecentrum De Heksenlaak in Barchem. Ook dan heeft men weer de keuze uit vier wandelafstanden: 25, 15, 10 en 6 kilometer.

Voor meer foto’s kan men kijken op: www.achterhoekfoto.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant