Er werd gezellig maar wel serieus gekaart in Barchem. Foto: Jan Hendriksen

Er werd gezellig maar wel serieus gekaart in Barchem. Foto: Jan Hendriksen

Volle bak bij zestiende Barchemse kaartmarathon

Maatschappij

BARCHEM - Vanuit onder meer Zutphen, Lochem, Ruurlo, Vorden en Borculo zijn ze deze zaterdagmorgen in alle vroegte naar Barchem gekomen: de deelnemers aan de zestiende editie van de Barchemse kaartmarathon. “Er nemen ook wel Barchemers deel hoor, maar ze zijn niet in de meerderheid”, aldus Hannie Hendriksen. die samen met Volkert Maarseveen en Hennie van Binsbergen voor de organisatie tekende. “Met in totaal 52 deelnemers zijn we toch uitermate tevreden”, zegt Hannie in dorpshuis ‘t Onderschoer.

Door Jan Hendriksen

Al ruim voor negen uur meldden zich de eerste deelnemers voor de acht uur durende marathon in de Schotzaal van ‘t Onderschoer. Er hebben zich voor het klaverjassen 28 personen aangemeld en voor het jokeren 24. Samantha Sloetjes uit Warnsveld is met haar 33 jaar verreweg de jongste deelneemster. Het gros heeft ‘Abraham’ en ‘Sara’ al een aantal jaren geleden gezien. “Maar het is absoluut geen bezwaar dat ik wat jonger ben hoor”, zo verklaart Sloetjes tussen een van de ‘potjes’ door. Sloetjes beleeft veel plezier aan de marathon waaraan ze voor het eerst deelneemt.
Halverwege de marathon wordt er door Wil Wijs en Riet Kosse uit Vorden en Gerrie Lenselink uit Zutphen volop genoten van het uitgebreide stampottenbuffet. Wijs kaart wekelijks met een seniorengroep in het Vordense Kulturhus, Kosse regelmatig in de kantine van de Vordense tennisvereniging en Lenselink in het Dorskampkwartier in Warnsveld en in clubgebouw Samen Sterk van Touwtrekvereniging Vorden in buurtschap Medler. Wil Wijs weet uiteindelijk beslag te leggen op de tweede prijs bij het klaverjassen. Maar daar was het haar niet om te doen. Gewoon gezellig een kaartje leggen, dat is ook haar drijfveer.
Naast de jaarlijkse kaartmarathon organiseren en coördineren Hannie Hendriksen en Volkert Maarseveen de in totaal zestien kaartavonden die in ‘t Onderschoer plaatsvinden. Acht in het voorjaar en acht in het najaar. De kaartavonden werden veertig jaar geleden op touw gezet om wat meer activiteiten in ‘t Onderschoer te creëren.

Einduitslag
Als uiteindelijk alle puntenscores zijn opgeteld worden zaterdagavond rond half zes de prijswinnaars bekendgemaakt. Jan Lenselink uit Zutphen is de winnaar van het klaverjassen en Jan Schutte uit Lochem bij het jokeren. Einduitslag: Klaverjassen: 1. Jan Lenselink uit Zutphen met 11.385 punten; 2. Wil Wijs, Vorden 11.318; 3. Stella Doroghi, Zutphen 11.312. Jokeren: 1. Jan Schutte, Lochem 78; 2. Tony Klugkist, Lochem 79; 3. Toos Lammertink, Vorden 85.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant