De eerste Vredes Sing Inn,gaf de aanwezigen een sterk gevoel van verbondenheid. Foto: Karin Hukker.

De eerste Vredes Sing Inn,gaf de aanwezigen een sterk gevoel van verbondenheid. Foto: Karin Hukker.

Tweede Vredes Sing Inn in Ruurlose Dorpskerk

Maatschappij

RUURLO - De vele oorlogen met een spiraal van geweld, maar ook de vreemdelingenhaat baren veel mensen momenteel serieuze zorgen. “Daarom organiseren we onder de titel ‘Vredes Sing Inn’ zangbijeenkomsten waarin we met liederen en mantra’s, vrede en respect centraal stellen”, zegt Margriet te Morsche die samen met José Hukker en Yvon Taken tekent voor de organisatie.

Margriet te Morsche: “Het begint altijd bij onszelf. Onze bijdrage aan die grote problemen lijkt gering. Maar onze stem laten horen door samen te gaan zingen is wat we willen en kunnen doen. Liederen zingen die in ons bewustzijn binnenkomen. Ons ook tot nadenken zetten over onze eigen onvrede. Zaadjes van hoop zaaien, met onze liederen en mantra’s.”
De eerste Vredes Sing Inn in januari gaf de aanwezigen een sterk gevoel van verbondenheid. De liederen, gedichten en de mantra’s waren daar een goede inspiratiebron voor. Het meezingen werd als zeer fijn ervaren. Iedereen kon een eigen wens van hoop delen door op een hartje een persoonlijke gedachte op te schrijven. Elke positieve gedachte haalt immers een donkere gedachte naar het licht toe. Aan het begin van de Vredes Sing Inn kon men een kaarsje aansteken om zo het licht te laten groeien tot een vuur van hoop dat niet meer te doven is.
De Vredes Sing Inn is een initiatief van de geloofsgemeenschap Sint Willibrord Ruurlo en staat onder muzikale leiding van 4Inspiration en enkele andere belangstellenden uit de regio. Wie wil meedoen kan spontaan binnenlopen of zich via e-mail aanmelden bij Margriet te Morsche (margrietem@gmail.com) of bij Yvon Taken (gaia@tweakers.net).

Welkom
De volgende Vredes Sing Inn is op zondagmiddag 25 februari van 15.00 tot 16.00 in de Dorpskerk in Ruurlo. De entree is vrij maar na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant