De Ruurlose leden van Team Emy 2.0: Voorste rij v.l.n.r.: Remco Hissink, Sanne Bergsma met haar dochter Emy, Ralph Geeraths en Christian Diepenbroek. Achterste rij v.l.n.r.: Linda Buunk, Casper Witteveen, Annemiek ten Have en Kim ten Have.  Foto: PR

De Ruurlose leden van Team Emy 2.0: Voorste rij v.l.n.r.: Remco Hissink, Sanne Bergsma met haar dochter Emy, Ralph Geeraths en Christian Diepenbroek. Achterste rij v.l.n.r.: Linda Buunk, Casper Witteveen, Annemiek ten Have en Kim ten Have.  Foto: PR

Ruurloërs gaan in team Emy 2.0 hardlopen voor Ronald McDonald

Maatschappij

RUURLO - Ze weten als geen ander hoe het is om een ernstig ziek kind te hebben, Kim (39) en Annemiek (37) ten Have uit Ruurlo. Om te wonen en leven in het Ronald McDonald Huis zodat je dicht bij je eigen kind kunt zijn. En dat de ene dag hoopvol is, vanwege een stap vooruit of een goede uitslag, en de andere dag zwaar en verdrietig omdat het niet gaat zoals je hoopt en wilt.

Door Jan Hendriksen

Vanuit hun persoonlijke ervaring van dertien jaar geleden nemen Kim (39) en Annemiek (37) ten Have uit Ruurlo eind juni met het zestien leden tellende Team Emy 2.0 deel aan de dertiende editie van HomeSport Events: de jaarlijkse unieke sportuitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds. “We vormen samen met vijf andere Ruurloërs een team met kennissen van ons uit Zutphen”, vertelt Annemiek. “Zij maakten ook gebruik van een Ronald McDonald Huis om in de directe omgeving van hun ernstig zieke kind Emy te kunnen zijn.”
Kim en Annemiek ten Have, hun Ruurlose plaatsgenoten Remco Hissink, Linda Buunk, Casper Witteveen, Ralph Geerahts en Christian Diepenbroek en de rest van Team Emy 2.0 gaan in het weekeind van 29 en 30 juni in een tijdsbestek van 24 uur 240 kilometer hardlopen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Met hun deelname doen ze een minimale donatie van zevenduizend euro aan dit fonds.
De eerste aanzet voor die gift is in de afgelopen weken al gedaan. Een statiegeldflessenactie bij de Ruurlose supermarkt Boni leverde 168,65 euro op. Kim: “In de komende weken gaan we diverse andere acties opstarten. Zoals een shirtsponsoring voor bedrijven en een verloting vanaf 2 april tot 28 juni. Op 28 juni vindt de online trekking van die verloting plaats. En men kan natuurlijk ook al een persoonlijk donatie doen via onderstaande website van HomeSport Events. Ook kan men onderstaande qr-code scannen.”

Estafette
Kim en Annemiek ten Have hebben samen met hun teamleden gekozen voor de 240 kilometer hardloopversie van de HomeSport Events, die dit jaar bij sportcentrum Papendal in Arnhem van start gaat. “Maar we hadden ook voor een 120 kilometer wandelende of een vijfhonderd kilometer lange fietsende deelname in estafettevorm kunnen kiezen. Maar ons sporthart is sneller gaan kloppen voor de hardloopversie”, legt Kim uit.

Getraind
De Ruurlose teamleden kan men in de komende weken dan ook veelvuldig hardlopend tegenkomen rondom Ruurlo. “We willen namelijk goed getraind aan de start verschijnen. Een aantal van ons is actief als voetballer maar anderen hebben wat minder sportervaring. Beurtelings wordt er gemiddeld drie kilometer gerend terwijl een ander teamlid de hardloper fietsend begeleidt. En we zullen op gezette tijden ook even moeten rusten”, zo verwacht Annemiek.

Hart
De 240 kilometer lange route wordt vanaf Sportcentrum Papendal in Arnhem in een symbolische vorm van een hart gelopen en komt of gaat ook langs enkele Ronald McDonald Huizen. Het zou zo maar kunnen zijn dat Ruurlo ook op de route ligt. Dat zouden Annemiek en Kim heel gaaf vinden.

Tijdelijk tweede huis
De Ronald McDonald Huizen draaien dankzij onmisbare vrijwilligers, donateurs, actievoerders en sponsoren. Samen maken zij het verschil voor ouders en hun zieke kind. In het Ronald McDonald Huis heeft elk gezin een eigen slaapkamer en badkamer. Ruimtes als een keuken, woonkamer, tuin en speelkamer delen ze met andere ouders. Het Huis is meer dan alleen een dak boven het hoofd van de families. Het is een tijdelijk tweede thuis, vlakbij het ziekenhuisbed van het zieke kind. Een plek om zich terug te trekken en op te laden, en om steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. In het Huis zorgen ouders voor hun eigen gezin. Ze doen boodschappen, koken in een van de gemeenschappelijke keukens en draaien een was in de wasruimte. Voor het slapengaan lopen ze nog eens langs het ziekenhuis om hun kind een nachtzoen te geven. Het is eigenlijk net als thuis. De elf Ronald McDonald Huizen zijn in heel Nederland te vinden: bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen en bij een revalidatiecentrum.


www.kinderfonds.nl/samen-sporten
homesportevents.nl/doneer/team/2194

QR code

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant