De winnaars, De Chaoten met hun 'kijkje in de Brabantse onderwereld van Ferry'. Foto: PR
De winnaars, De Chaoten met hun 'kijkje in de Brabantse onderwereld van Ferry'. Foto: PR

De Chaoten wint eerste verlichte carnavalsoptocht in Eibergen

Maatschappij

EIBERGEN - CV De Chaoten is de winnaar van de eerste verlichte carnavalsoptocht in Eibergen. Vrijdagavond was deze primeur voor het dorp; De eerste verlichte carnavalsoptocht in Eibergen was een doorslaand succes. Het zachte weer, en gelukkig droog, droeg er zeker aan bij dat de vele toeschouwers een fraaie optocht aan zich voorbij zagen komen. 

Impressie van de optocht in Eibergen (Arie WensinkMounteggVideo)


Opvallend was dat men in groepjes, voorzien van een hapje en een drankje, een zit- of staanplek had ingericht op het trottoir. Nu geeft een verlichte optocht dan ook volkomen ander beeld dan de traditionele optocht overdag. De verplaatsing van de zaterdagmiddag naar de vrijdagavond heeft geleid tot een aanzienlijk grotere deelname en meer variëteit in de optocht.

Nadat burgemeester Joost van Oostrum de stadssleutel had overhandigd aan Prins Ramon was het de winnaar van 2023, die als eerste van de bonte stoet door het centrum van Eibergen mocht trekken. Het beeld van fraaie verlichting met lasereffecten en de kleurrijke uitgedoste deelnemers was voor het publiek een reden tot luide aanmoedigingen en blijk van waardering. Na afloop van de optocht gingen zowel deelnemers als publiek naar ’t Spieker waar het carnavalsfeest werd voortgezet en waar later op de avond de winnaars bekend werden gemaakt.
De hoofdprijs bij de wagens werd binnengehaald door De Chaoten, met een kijkje in de Brabantse onderwereld gebaseerd op de Netflix-hit Ferry. Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar CV De Hookers met het onderwerp ‘Wij staan er weer gekleurd op’.

Uitslagen: categorie wagens: 1. C.V. De Chaoten (258 punten); 2. Combineerkeerls (255); 3. KMZ (253); 4. Nathal’n (246); 5. Wi’j bunt good zat (239). Categorie loopgroepen: 1. C.V. De Hookers (253 punten); 2. Purple Power (239); 3. Op Miljoenennacht (234).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo