Op de tien meter hoge Natuurobservatietoren op de Needse Berg is het genieten van het uitzicht. Foto: PR
Op de tien meter hoge Natuurobservatietoren op de Needse Berg is het genieten van het uitzicht. Foto: PR

Kinderactiviteiten, ook in de voorjaarsvakantie, bij VVV

Maatschappij

NEEDE - De VVV Neede biedt verschillende kinderactiviteiten aan, die bijvoorbeeld goed passen in de voorjaarsvakantie. 

Neem de Kabouterroute. Het natuurpark de Kronenkamp, Speeltuin Trefpunt de Berg en de VVV Neede hebben de kabouterroute ontwikkeld. De route loopt door Neede langs verschillende kabouterdeurtjes waar kabouters wonen. De kabouters kennen verschillende verhalen over de geschiedenis van Neede. Bij elke deur is een kaboutergedichtje, deze zijn gebaseerd op bijzondere verhalen, mensen, locaties of verenigingen uit Neede. De basisroute langs de deurtjes is circa 2,5 kilometer lang. Deze route is uit te breiden met verschillende lussen. Door het dorp Neede kan men een kinderfotopuzzeltocht lopen. De vleermuis wijst met behulp van foto’s de weg langs leuke plekjes in Neede.

Er zijn twee wandeltochten op de Needse Berg uitgezet. De deelnemers komen langs het bed van de reus dat ze via een doolhof kunnen vinden. De kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen via de 3 kilometer lange bewegwijzerde route, het verhaal van MAX en Meike op zoek naar Woudy, volgen.
De kinderroute van ongeveer 5 km Terug naar het stenen tijdperk is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

De vrijwilligers van de VVV Neede hebben een kinderfietsroute van ongeveer 10 kilometer rondom Neede uitgezet. Al fietsend gaat die langs speeltuinen, de uitkijktoren, de Ordelmanskoele, waar klimmen en klauteren op de kindersurvivalbaan mooie uitdagingen biedt, ook het natuurpark de Kronenkamp ligt op de route en het dierenparkje van ACF Ter Weeme. Neem een bal en tafeltennisbatjes mee want deze kunnen de deelnemers onderweg gebruiken.

Wie van klimmen en klauteren houdt kan ook zo naar de kindersurvivalbaan in de Ordelmanskoele op de Needse Berg. Deze natuurspeeltuin is gratis toegankelijk.

De tien meter hoge Natuurobservatietoren op de Needse Berg is zeker de moeite waard te beklimmen. Eenmaal boven is het genieten van het uitzicht op de wijde omgeving. Bij helder weer kijk je zelfs tot in Duitsland.

Alle routes zijn te koop bij de VVV winkel aan de Oudestraat in Neede en deze activiteiten kunnen het gehele jaar worden gedaan.


Klimmen en klauteren op de kindersurvivalbaan in de Ordelmanskoele op de Needse Berg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo