De dames- en tienermeiden-kledingbeurs levert nieuw speelgoed op voor Speel-o-theek de Dobbelsteen. Foto: PR

De dames- en tienermeiden-kledingbeurs levert nieuw speelgoed op voor Speel-o-theek de Dobbelsteen. Foto: PR

Speel-o-theek profiteert maximaal van kledingbeurs

Maatschappij

RUURLO - Na vier jaren zonder, onder meer door corona, was het de vraag of Ruurlo nog wel behoefte zou hebben aan een dames- en tienermeiden kledingbeurs. En dat blijkt zeker het geval: daar zijn de vrijwilligers van Speel-o-theek de Dobbelsteen het unaniem over eens.

Voor de beurs van afgelopen weekend was heel veel prachtige, soms zelfs hele nieuwe kleding ingebracht. Menig truitje, spijkerbroek, hemd, (gala)jurk, schoenen of fijne (winter)jas werd verkocht. En iedereen wordt er blij van. De koper, die trots is op de nieuwe aanwinsten, de verkoper, die 70 procent van de verkoopprijs krijgt uitgekeerd en de speel-o-theek, voor wie de resterende 30 procent bestemd is. Daarmee kan weer nieuw speelgoed worden gekocht.
Dat er voor alle leeftijden kleding te koop was bleek wel toen er bijna tegelijkertijd twee dames in het pashokje waren: de ene was 12 jaar, de andere maar liefst 92! Beiden gingen ze trots met prachtige kleding naar huis. Hoe kan het ook anders? Een hele garderobe op één adres, duurzaam en dat voor een prikkie. Dat was natuurlijk ook te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers. Sommigen kwamen voor de gezelligheid zelfs vanuit het buitenland terug om te komen helpen.
De volgende dames- en tienermeidenkledingbeurs wordt gehouden op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari volgend jaar. Dat geeft iedereen nog een jaar de tijd om de kledingkast uit te zoeken op verkoopbare kledingstukken.


www.sotdedobbelsteen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant