De initiatiefnemers met de propvolle bestelbus op weg naar de kledingbank. Foto: Hans van Rheenen

De initiatiefnemers met de propvolle bestelbus op weg naar de kledingbank. Foto: Hans van Rheenen 

Ruurlo loopt warm voor winterkleding-inzameling

Maatschappij

RUURLO - Door inwoners van Ruurlo werd zaterdag 16 december ruim gehoor gegeven aan de oproep van de Protestantse kerk om kleding in te zamelen. Maar liefst 55 grote dozen vol en ook nog 44 zakken vol werden bijeen gebracht voor het goede doel. 

De organisatoren werden verrast door de vrijgevigheid van de Ruurloërs en hadden hun handen vol met verwerken van alle ingebrachte kleding, schoenen en linnengoed. De ingeleverde kleding gaat naar de kledingbank in Zelhem waar ook inwoners van Ruurlo terechtkunnen. 

De Kledingbank in Zelhem valt onder de verantwoordelijkheid van de diaconie van de Lambertikerk. Het doel is de mensen die het niet breed hebben in hun levensbehoefte te helpen, waar het gaat om kleding. Er is gekozen voor een winkelconcept. Voor mensen die gebruikmaken van de Voedselbank is de kleding gratis tot 20 stuks, mensen met iets meer te besteden kunnen er ook terecht voor weinig geld.

Men vindt de Kledingbank in de voormalige kantine van voetbalvereniging ZZC’20 op sportpark de Pol aan de Vincent van Goghstraat 74 in Zelhem. Openingstijden: Iedere dinsdag van 13.00 tot 14.30 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant