Azem en Johanna Hendriks, deelnemers aan Alpe d’HuZes 2024. Foto: Rob Weeber
Azem en Johanna Hendriks, deelnemers aan Alpe d’HuZes 2024. Foto: Rob Weeber

‘Opgeven is geen optie’ voor Azem en Johanna Hendriks

Maatschappij

BORCULO – De ‘Zes’ in de naam van het evenement Alpe d’HuZes staat voor het maximaal aantal keren dat een deelnemer aan de Alpe d’HuZes de berg Alpe d’Huez mag beklimmen. Deelnemers gaat per fiets of te voet naar boven; het maximum aantal keren geldt voor fietsers. Hardlopers mogen ‘slechts’ drie keer op en neer, evenals wandelaars.

Door Rob Weeber

Het evenement wordt al sinds 2006 georganiseerd en kent inmiddels 5.000 deelnemers, allemaal mensen die op een of andere manier in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker. Voor hun prestatie hopen zij individueel 2500 euro sponsorgeld op te halen, wat voor de volle honderd procent aan het onderzoek naar kanker wordt besteed. Er is aldus de organisatie geen sprake van enig ‘strijkstokbeleid’. 

Wandelen
Borculoërs Azem en Johanna Hendriks hebben sinds een week de knoop doorgehakt voor deelname aan de editie juni 2024. “Door vrienden kende ik de verhalen over Alpe d’HuZes al langer, maar het virus sloeg pas toe nadat ik zelf kanker overwonnen had,” legt Azem uit. “We zijn eigenlijk fietsers, maar dat is geen optie. Die berg kent een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 8 procent over in totaal 13,8 kilometer. Dat is te zwaar voor ons. Maar wandelen gaat wel. Gelukkig kon ik Johanna overhalen om ook mee te doen.”

Geen wedstrijd
Alpe d’HuZes wordt volgend jaar op 6 juni gehouden. Er wordt gestart vanaf 04.30 uur en de finishtijd ligt op 20.00 uur. “Je mag er feitelijk net zolang over doen als je wilt, het is geen wedstrijd. Eenmaal boven aangekomen, kun je ervoor kiezen om of terug te lopen of je terug te laten brengen door de organisatie naar de start in Le Bourg d’Oisans. Vanaf daar zou je weer omhoog kunnen.”

Sponsors
Beiden hopen het gewenste bedrag te kunnen binnenhalen en zijn al fanatiek bezig. “We hebben in een week tijd al 800 euro opgehaald. Dat geeft moed.” Indien gewenst kunnen sponsors een klein logo laten aanbrengen op de gesponsorde kleding van de deelnemers. Wie Azem en Johanna geldelijk wil ondersteunen, kan dat doen via een formulier met QR code dat iedere deelnemers ter beschikking heeft, of via de speciale website: www.opgevenisgeenoptie.nl/ s/24227/30418/w voor Azem en www.opgevenisgeenoptie.nl/s/24228/30419/w voor Johanna.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant