De organisatie van de kerstmarkt in Eibergen. Foto: PR
De organisatie van de kerstmarkt in Eibergen. Foto: PR

Sfeervolle kerstmarkt met ruim veertig kramen

Maatschappij

EIBERGEN - Zondag 17 december van 12.00 tot 17.00 uur is het een gezellige boel in het centrum van Eibergen.

In de Kluiversgang, op de Brink en in ‘t Hagen zullen ruim veertig kramen te vinden zijn met de mooiste, leukste en lekkerste producten in winter en kerstthema. Wie nog een kerstcadeau, een warme sjaal, een kaars, een krans, een mooi sieraad zoekt bij de kerstjurk, wat lekkers of een feestelijk kerstbakje? Dit alles en nog veel meer zal te vinden zijn deze zondagmiddag in Eibergen. Ook zijn bijna alle winkels in het centrum open.  
Op de kerstmarkt zijn ook meerdere goede doelen present, om te vertellen over hun goeie werk, en om met een leuke actie of collecte geld in te zamelen, dus neem wat (klein)geld mee en steun ze. Ook zijn er uiteraard meerdere stand waar men de lekkerste gerechtjes of warme chocolademelk kan kopen.

Naast kerstshoppen is er nog veel meer te beleven voor jong en oud. Zo is er aan draaimolen en een echte arrenslee waar men een ritje mee kan maken. En er zijn diverse optredens op het plein van onder meer Völle Wille, Duo showband en door Euphonia en Excelsior speciaal samengestelde kerstorkestjes.
De kinderen kunnen knutselen bij de Moedertjes Tijd in de tent, of een mooie glittertattoo laten zetten. En samen met de scouting kan men heerlijke marshmallows roosteren boven de vuurtjes. Uiteraard zijn de kerstman en kerstvrouw ook aanwezig en zij delen samen met andere kerstfiguren wat lekkers uit aan de bezoekers.

Aan het einde van de middag start vanaf de WEMA de Kuierroute, die verlicht is met vele kaarsjes, met als thema Sara en Abraham, in verband met het 50-jarige bestaan van de midwinterhoorngroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo