Henny en Joop Berentsen 60 jaar getrouwd. Foto: PR
Henny en Joop Berentsen 60 jaar getrouwd. Foto: PR

Henny en Joop Berentsen zestig jaar getrouwd

Maatschappij

EIBERGEN - Joop (84) en Henny Berentsen-Van der Zweerde (80) vierden op 28 november hun zestigjarig huwelijk. Op de dag zelf ontvingen ze bezoek thuis, zaterdags werd dit gevierd met de kinderen, kleinkinderen en genodigden. 

Joop en Henny kwamen elkaar tegen op de ijsbaan. Na een val van Henny werd ze op de been geholpen door Joop. Als soldaat, gelegerd in Havelte, kwam Joop vaak eieren halen bij het huisje in Wapserveen, daar waar Henny woonde.
Na vijf jaar was het tijd om in het huwelijksbootje te stappen en Henny verhuisde voorgoed naar Beltrum. Joop was een van de weinigen die een auto bezaten in de tijd. Samen gingen ze taxi-rijden voor kerkgangers en andere afspraken voor Beltrumse inwoners.

Joop is als monteur begonnen bij de Gelderse Tram. Later zijn ze samen een garage begonnen in Beltrum. Eerst bij ’Tunnekes Tonne’ in het schuurtje, later werd het de grote schuur. In 1968 werd de nieuwe garage aan de Mr. Nelissenstraat in Beltrum gebouwd en in 1980 werd daar een nieuwe showroom bijgebouwd. Henny werkte ook nog jaren in de confectie van Huls wat later de Hazewind werd. 

Henny en Joop kregen een dochter en twee zonen. Ze hebben drie kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo