Ravza Eroglu, bijgestaan door Gérard Lips (links, met de oorkonde) en gouverneur Luuk Roovers met haar winnende poster. Foto: Arjen Dieperink

Ravza Eroglu, bijgestaan door Gérard Lips (links, met de oorkonde) en gouverneur Luuk Roovers met haar winnende poster. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Ravza Eroglu wint ook districtswedstrijd Vredesposter

Maatschappij

LOCHEM - Voor de tweede achtereenvolgende keer is de vredesposter van de 12-jarige Ravsa Eroglu als beste uitgekozen in de wedstrijd van de Lions Club. Won de leerling van groep 8 van De Rank in Lochem eerst al de verkiezing in het gebied van de Lions Lochem-Berkelland West, vorige week werd bekend dat ze ook de mooiste poster had gemaakt van het district 100 BZ, waartoe de plaatselijke afdeling behoort. En nu is haar vredesposter een van de zes kandidaten voor de landelijke Lions-prijs.

Door Arjen Dieperink

Aan de wedstrijd deden negen scholen uit Lochem, Ruurlo en Borculo mee, die allemaal liggen in het gebied van de Lions Lochem-Berkelland West. De winnaar ging een ronde verder naar districtsniveau 110 BZ. Acht Lions Clubs zonden daarvoor hun winnende poster in.  Een jury van de districtscompetitie, bestaande uit beeldend kunstenaar Agnes Oolthuis-Weenink uit Gorssel en glaskunstenares Hermine van der Doel uit Laren Gld beoordeelde alle ingezonden vredesposters die als thema hadden meegekregen ‘Durf te dromen ‘. De poster van Ravza kreeg mee als juryrapport: ‘Deze poster verdient de eerste prijs vanwege het aansprekende en duidelijke kleurgebruik. De vlaggen geven goed de problemen tussen de verschillende naties weer. En de wereldbol met het vrolijke gezicht stemt ons desondanks hoopvol voor de toekomst.” 

Prijs
Voor haar klasgenoten van de Christelijke Basisschool De Rank ontving Ravza de prijs uit handen van de gouverneur van het district 110 BZ, Luuk Roovers. Deze werd bijgestaan door de president van de Lions Lochem-Berkelland West en Lions lid en verantwoordelijke voor de vredesposterwedstrijd in Lochem, Ruurlo en Borculo, Gérard Lips. Ravza ontving een VVV-bon en een kleurenafdruk op formaat van haar poster met bijbehorende oorkonde.
“De tekening is nu ingezonden voor de nationale competitie met in totaal zes deelnemers”, aldus Roovers. “Als Ravza wint, en dat hopen wij allemaal, dan wordt zij uitgenodigd om aanwezig te zijn in het Vredespaleis in Den Haag om daar de prijs in ontvangst te nemen. Tevens doet ze dan mee aan de internationale vredesposterwedstijd in het VN-gebouw in New York”, vertelde Roovers tegen de winnares en haar klasgenoten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo