Corrie Brockotter (vrijwilligster) en meneer P. Rave (gast van de Zonnebloem). Foto: PR
Corrie Brockotter (vrijwilligster) en meneer P. Rave (gast van de Zonnebloem). Foto: PR

Zon in de schoorsteen De Nationale Vereniging de Zonnebloem

Maatschappij

EIBERGEN - De Nationale Vereniging de Zonnebloem viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. De allereerste actie van de in 1949 opgerichte vereniging was ‘Zon in de Schoorsteen’. 

De Zonnebloem Eibergen trapt, evenals vele andere Zonnebloem-afdelingen, dit jubileumjaar af met deze actie. De deelnemers werden afgelopen week verrast met een leuk presentje. Deze zijn gemaakt door de deelnemers van leer/werkbedrijf Parlijn in Eibergen. Zij hebben voor deze actie maar liefst tweehonderd schaaltjes beschilderd en er een leuk cadeautje van gemaakt. Een heel karwei maar met een fantastisch resultaat. Vrijwilligers van de Zonnebloem Eibergen hebben de presentjes met een gedicht erbij namens Sinterklaas en de Zonnebloem bezorgd bij haar deelnemers die ze met enthousiasme in ontvangst hebben genomen. 

Aankomend jaar zal er nog een aantal keren aandacht aan het jubileum besteed worden met onder andere een jubileumfeest voor deelnemers en vrijwilligers in september. Elke maand organiseert de afdeling Eibergen een activiteit voor haar deelnemers en bezorgt hen zo een leuke middag. De laatste activiteit van dit jaar is de kerstmiddag op 16 december in een sfeervol versierde Oude Mattheuskerk. Het koor Schouder aan schouder uit Ruurlo zorgt voor de muzikale omlijsting en deze middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. De Zonnebloem is er voor alle mensen met een fysieke beperking van 18 jaar en ouder, er is altijd een afdeling in de buurt en - zo luidt het motto van de Zonnebloem- ‘Er kan zoveel meer dan je denkt!’

Deelnemers van Parlijn, Joke en Petra. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo