Buurtvereniging Wilhelminalaan plant bloembollen: Foto: Jan Hommes

Buurtvereniging Wilhelminalaan plant bloembollen: Foto: Jan Hommes

Jan Hommes

Bewoners Wilhelminalaan poten bloembollen

Maatschappij

RUURLO – In april stemden de leden van Buurtvereniging Wilhelminalaan unaniem in met het voorstel van Marcel Vreman om in het najaar de grasperkjes van de straat vol te stoppen met bloembollen. 

En zo gebeurde het vorige week zaterdagmorgen; nadat Geert Hietbrink op vrijdagmiddag alle perkjes had gemaaid en al het blad had weggeblazen, lagen op zaterdag 25 november maar liefst 4500 bollen te wachten, tot dat de buurtbewoners hun koffie hadden gedronken. Hendrik Klein Wassink verdeelde een vijftal zelfgemaakte stampers, waarmee gaten in de grond werden geprikt. “Daarin gaat het bolletje, maar wel met het puntje naar boven”, luidde de instructie. De zeventien planters verdeelden de taken en even later rolden de eerste bollen de grond in. Na de stampers en de bollenwerpers begon het afdekken.
Toevallig groef de bewoner van nummer 28 die dag een stuk van zijn tuin af. Daar werden de kruiwagens naar toe gedirigeerd. De ‘bollenvelden’ bieden een nieuwe plek voor het zwarte zand. IJlings werden harken uit de diverse schuren gehaald. Twee uur later lag de Wilhelminalaan er strak bij: veldjes met keurig aangeharkte tuinaarde, in afwachting van veldjes met kleurige bloemen, in het komende voorjaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo