Electrocar ook voor personen, die tijdelijk niet zo mobiel zijn. Foto: PR
Electrocar ook voor personen, die tijdelijk niet zo mobiel zijn. Foto: PR

Electro Car Eibergen en ECE Plus stevenen dit jaar af op 2500 retourritjes

Maatschappij

EIBERGEN - Zelfs de vrijwilligers van de Stichting Electro Car waren verrast over het aantal ritjes, dat de electrocar en de sinds april opgerichte ECE Plus samen uitgevoerd hebben. Het was één van de pubquiz-vragen, die gesteld werden op de onlangs gehouden vrijwilligersavond. Ook het aantal gereden kilometers met de electrocar, vanaf januari 2020 tot nu toe, wisten maar weinigen het goede antwoord op, de teller stond al op 34.280 km. Peildatum 1 november 2023.

De jaarlijks gehouden vrijwilligersavond stond in teken van gezelligheid en teambuilding, met een stamppotbuffet en een ‘Terug in de Tijd’ pub quiz, onder de naam ‘De Krassen Knarren Kwis’. Een naam, die door het duo Van Kooten en De Bie gelanceerd werd in de 70-er jaren. ‘Krasse knarren’, staat voor dynamische en vitale senioren, typerend voor dit enthousiaste team met vrouwen en mannen, de vrijwilligers van Electocar Eibergen en ECE PLUS.

Met een nog steeds groeiend aantal vrijwilligers (inmiddels 31) voorziet het in de behoefte om ouderen en mensen, die tijdelijk niet mobiel zijn, dagelijks te vervoeren naar onder andere huisarts, fysio, pedicure en andere medische diensten. Maar dit niet alleen, ook boodschappen doen, naar de soos, familie- of vriendenbezoek, men kan een beroep doen op de vrijwilligers van de electrocar. Zij rijden dagelijks af en aan om iedereen op tijd op plaats van bestemming te krijgen. Het is tegenwoordig vaak zo druk, dat de telefoniste/coördinator soms ‘nee’ moet verkopen. Al vindt men vaak wel een oplossing, of men springt zelfs met eigen auto even bij,

Ook de in april opgerichte ECE Plus draait boven verwachting. Deze vervoersdienst, die ook onder de Stichting Electrocar Eibergen valt, regelt het vervoer voor dezelfde doelgroep, dus ouderen, die vanwege hun mobiliteit geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en personen, die tijdelijk niet mobiel zijn. De vrijwilligers van ECE Plus rijden met eigen auto en regelen het vervoer van deur tot deur als het gaat om vervoer buiten de grenzen van Eibergen. Ook de rollator kan meegenomen worden. Dit kan een bezoek aan het ziekenhuis of andere medische diensten zijn, maar ook als men op familiebezoek wil of voor andere sociale doeleinden. Zo nodig rijdt men door heel Nederland. De kosten voor een rit bedragen 0,35 euro per kilometer, met een starttarief van 2 euro voor de Stichting Electrocar Eibergen. Het totale bedrag wordt rechtstreeks aan de chauffeur betaald.

Door de steeds toenemende vraag naar deze servicedienst blijkt wel dat het voorziet in de behoefte. Niet alleen de noodzakelijke bezoeken naar medische diensten, maar juist ook die sociale contacten zijn ontzettend belangrijk en zorgen ervoor dat mensen niet door hun lichamelijke beperkingen aan huis gekluisterd zijn en het vermindert de kans op vereenzaming.

Het telefoonteam van Electrocar heeft zich nu uitgebreid met twee dames te weten: Wil Taken en Marja Hoefnagel. Zij nemen de telefoontaak van Roel Jongman over, die deze taak ruim drie jaar met veel enthousiasme heeft vervuld. Gelukkig blijft Jongman wel verbonden aan de electrocar-organisatie als chauffeur en planner. Daarnaast zullen Louise, Willemien en Frieda de telefoon bij toerbeurt beheren.

De electrocar rijdt dagelijks van 8.30 tot 17.30 uur, ook op zon- en feestdagen. Wel is besloten dat ritjes op zon- en feestdagen minimaal 24 uur van tevoren gereserveerd moeten worden. Op alle andere dagen staan de vrijwilligers stand-by en kan er dezelfde dag nog een ritje geboekt worden. Wil men echter verzekerd zijn van een rit, reserveer dan tijdig!

Een retour ritje met de electrocar kost 1 muntje. Deze muntjes zijn verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Gellekink, TIP informatiecentrum en in ‘t winkeltje van de Meergaarden. Een muntje kost 2,50 euro, maar 5 stuks voor 10 euro en 11 muntjes voor 20 euro.

Voor meer info over Electrocar Eibergen en/of een ritje binnen Eibergen 06 – 10 82 05 79. ECE PLUS voor ritjes buiten Eibergen om kan men reserveren via tel. 06 – 27 40 09 62, liefst drie dagen van tevoren. Voor meer info kan men ook terecht op de website.


https://electrocareibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo