De Sint werd in Ruurlo enthousiast onthaald. Foto's: Jan Hendriksen

De Sint werd in Ruurlo enthousiast onthaald. Foto's: Jan Hendriksen

Rupo biedt helpende hand tijdens Ruurlose Sinterklaas-intocht

Maatschappij

RUURLO – ‘Waar is Sinterklaas?’ Dat vroegen honderden kinderen op het Kerkplein zich zondagmiddag vertwijfeld af. Terwijl tientallen ‘Pieten’ in een stoet van diverse voertuigen – met daarop talloze cadeau pakjes- arriveerden, was de goedheiligman in velden of wegen te bekennen. De muzikanten van De Sleppers ‘gooiden’ er met de kinderen er nog maar eens een Sinterklaasliedje in om de tijdspanne te overbruggen. Want het kon toch niet waar zijn dat de Sint de Ruurlose kindertjes teleur zou stellen?

Door Jan Hendriksen

Maar de kinderschare kon middels een telefonisch contact met de Sint door de hoofdpiet gerust worden gesteld. De Sint zou als de wiedeweerga alsnog naar het Kerkplein komen. Hij was in alle consternatie de weg kwijt geraakt in Ruurlo, nadat hij eerst in de ontmoetingsruimte van het Bundelingpark met de ‘Pieten’ een bezoek aan enkele oudere Ruurloërs had gebracht. Aansluitend gingen de ‘Pieten’ met de daar aanwezige kinderen en ouders in een wandelende stoet vanaf ‘t Rikkelder via de Kroezelaan, Borculoseweg, het Julianaplein naar de Dorpsstraat om uiteindelijk op het Kerkplein te arriveren. 

Maar door alle drukte waren de ‘Pieten’ vergeten Sinterklaas mee te nemen. Maar zie: de reddende engel in dit alles was de inmiddels bij de Ruurlose kinderen eveneens populaire plaatselijke mascotte Rupo. Met massaal gezang van de kinderen werd de Sint dan ook alsnog welkom geheten op het feestelijk versierde Kerkplein en beklom hij het podium. “Wat ben ik blij dat ik jullie zie”, zo sprak de kindervriend. Onder begeleiding van De Sleppers werd er door de kinderen en de ‘Pieten’ volop gezongen en gedanst. En natuurlijk mochten ook enkele kinderen bij de Sint komen. Zoals Dex, de Sint wist dat Dex heel goed kon klussen op de ‘klusboerderij’ en dat hij een groot supporter is van voetbalclub De Graafschap. Ook wist Sint dat Liz haar vader een grapjas is en dat zij ook mopjes kon vertellen en dat ze bij de kalverclub was. Daar kon zo heel goed kalfjes voorleiden. En zie: Sint vroeg of Liz dat kon demonstreren op het podium met een van de ‘Pieten’ aan het touw. Kortom volop hilariteit.

Regenboog
Evenals zaterdag bij de landelijke intocht in Gorinchem hield de Ruurlose intocht het zondag ook niet helemaal droog. Maar dat deerde niemand. De regenboog liet zich zelfs kortstondig zien. En natuurlijk werd de intocht, georganiseerd door de Sinterklaascommissie van de Ruurlose Ondernemingsvereniging (ROV), ook dit jaar weer afgesloten met een heerlijke traktatie voor de kinderen. Op initiatief van café – restaurant De Tapperij vond aansluitend aan de Sinterklaas intocht een Cola – disco plaats voor de kinderen van zeven en acht jaar in De Tapperij.

Filmmiddag
Op de vier Ruurlose basisscholen werden in aanloop naar de intocht aan de kinderen vlaggetjes uitgedeeld. Anders dan andere jaren zal de prijsuitreiking van deze kleurwedstrijd op woensdagmiddag 29 november tijdens een speciale filmmiddag voor de kinderen plaatsvinden. Een filmmiddag die bij café-restaurant De Keizerskroon plaatsvindt. Aanvang 14.30 uur. Een toegangsbewijs voor deze filmmiddag, die eveneens door de Sinterklaascommissie van de ROV is georganiseerd, zijn voor 3,50 euro verkrijgbaar bij supermarkt Plus Stam.


Voor meer foto’s: zie www.achterhoeknieuws
borculoruurlo.nl

Jong en oud genoot in Ruurlo van de komst van Sinterklaas en zijn Pieten.
De Ruurlose kinderen wreven zich in de handen bij het zien van de cadeaus.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sinterklaas kwam met hulp van Rupo toch nog op het Kerkplein aan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant