De organisatoren van Wereldlichtjesdag Berkelland (vlnr): Pauline van Veen, Oennio van de Wetering, Judith Kuipers en Sabine Kupper. Foto: PR
De organisatoren van Wereldlichtjesdag Berkelland (vlnr): Pauline van Veen, Oennio van de Wetering, Judith Kuipers en Sabine Kupper. Foto: PR

Wereldlichtjesdag Berkelland bij ’t Noasman in Beltrum

Maatschappij

BELTRUM - Over de hele wereld, wordt er op 10 december om 19.00 uur een kaarsje aangestoken, voor alle kinderen die zo gemist worden. Door de verschillende tijdzones, ontstaat er een slinger van lichtjes die zich over de hele wereld verspreid. Ook in Berkelland, in Betrum bij ‘t Noasman aan de Meenweg 4 is er een Wereldlichtjesdag-ceremonie, met vanaf 18.30 uur een inloop.

Wees welkom om samen te gedenken. Of het gaat om een pasgeboren kindje, een volwassen kind of de stil geborene. Of voor wie de kinderwens heeft moeten loslaten. Ook als broer of zus, opa, oma, tante of oom, een goede vriend, leerkracht of wie op een andere manier betrokken is bij het gemis; met elkaar wil men graag op deze avond herdenken, gedenken en de verbinding zoeken. De deelnemers gaan deze kinderen in het licht te zetten. Hun namen noemen en laten merken dat zij nooit vergeten worden en altijd in onze harten zijn.

Ook in Berkelland wordt er op 10 december, de slinger van licht gevormd. Pauline van Veen organiseert deze ceremonie al meerdere jaren. Haar betrokkenheid en motivatie voor deze dag komt niet zomaar. Zij weet als geen ander wat het betekent om te moeten leven met het gemis van een kindje en een vorm vinden om te gedenken. Haar twee zoontjes, Pim en Thijs zijn op 24 juni 1996 stil geboren. Zij heeft hen de belofte gedaan dat zij van betekenis zal zijn en hen trots zal maken. Dit keer organiseert ze Wereldlichtjesdag Berkelland samen met Sabine Kupper. Zij heeft dit jaar een herinneringsceremonie mogen houden voor haar oom en tante, die 43 jaar geleden hun zoontje tijdens een bijna voldragen zwangerschap hebben verloren. Het heeft haar laten zien hoe waardevol en belangrijk het is om de erkenning te krijgen en dat je kindje bij naam genoemd wordt. De twee dames uit Berkelland krijgen ondersteuning van hun mannen en kinderen bij allerhande praktische zaken. Daarnaast is er nog een aantal andere ondernemers die graag hun steentje bijdragen. Zo zal Oennio uit Haarlo mooie bloemen verzorgen en stelt Noasman het terrein en accommodatie beschikbaar. Samen creëren zij een intieme avond, waarbij men lichtrituelen, subtiele woorden en een mooie muzikale omlijsting van singer-songwriter Timo van der Sande kan verwachten.

Iedereen is van harte welkom aan de Meenweg 4 in Beltrum, bij ‘t Noasman. Om 18.30 uur is de inloop en om 19.00 uur start de ceremonie. Bij droog weer vindt de ceremonie buiten plaats, dus een warme jas en stevige warme schoenen zijn wenselijk. Een korte wandeling van een paar honderd meter is onderdeel van deze avond. Voor mensen die slecht te been zijn, is er vervoer beschikbaar. Nadien is er gelegenheid om een kop koffie/thee te drinken en kinderenkunnen kiezen uit ranja en chocomelk. Om een idee te krijgen van het aantal mensen waar de organisatie op kan rekenen, zou het fijn zijn als men zich vooraf wil aanmelden. Dit mag per mail naar wereldlichtjesdagberkelland@gmail.com. Dit is geen vereiste, ook zonder aanmelding is men meer dan welkom. Wie nog vragen heeft over de Wereldlichtjesdag Berkelland kan bellen met tel. 06-18195023.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo