Een whatsappgroep zorgt voor beweging op de KWIEKbeweegroute in Ruurlo. Foto: Nienke Abbink-Maas
Een whatsappgroep zorgt voor beweging op de KWIEKbeweegroute in Ruurlo. Foto: Nienke Abbink-Maas

Whatsappgroep voor KWIEK

Maatschappij

RUURLO - De KWIEK beweegroute in Ruurlo viert deze maand haar halfjarige jubileum. Wekelijks wordt van de route gebruik gemaakt door verschillende enthousiaste mensen, in groepen of individueel. Een buurtsportcoach van de Sport Federatie Berkelland of de welzijnswerker van de gemeente Berkelland wandelt soms mee om te motiveren en om ervaringen te horen.

Onlangs wandelde de buurtsportcoach mee met de leden van de KWIEK-whatsappgroep. Het is nog kleine groep die wekelijks en met plezier samen de route wandelen en de oefeningen doen. Ze zijn er een uur zoet mee. De dames zijn enthousiast over de route. ‘Alle spiergroepen komen aan bod, het houdt me echt soepel’ geeft één van de deelnemers aan. ‘De omgeving is heel mooi, vooral het stuk door het park is prachtig, helemaal in deze tijd van het jaar’ vult een ander aan. Tijdens het wandelen en de oefeningen is genoeg tijd voor een praatje en het begroeten van de wijkbewoners die passeren. ‘Iedereen reageert heel positief als wij bezig zijn met de oefeningen, we worden regelmatig aangemoedigd’ geven de dames aan. ‘Me bekeken voelen? Ach dat is even in het begin, nu al lang niet meer hoor!’

De groep, op dit moment alleen nog maar dames, hoopt dat nog meer inwoners enthousiast worden om zich aan te sluiten bij de KWIEK-whatsappgroep. Iedereen is welkom om mee te doen met deze groep, er wordt rekening gehouden met ieders niveau. De KWIEK-whatsappgroep kan ook gebruikt worden als je zin hebt om de route te gaan lopen en dan via de app vraagt wie met je mee wil lopen. Aansluiten bij de KWIEK-whatsappgroep? Dat kan! Neem contact op met Gea Wijnbergen (welzijnswerker van gemeente Berkelland) via 06-17316168 of met de buurtsportcoaches van de Sport Federatie Berkelland via 0545-476727.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant