Gezellig samen eten met de ouderen. Aan de kopse kant, overgrootmoeder Gerritje Esselink tussen haar achterkleinkinderen Jur en Ize. Foto: Arjen Dieperink

Gezellig samen eten met de ouderen. Aan de kopse kant, overgrootmoeder Gerritje Esselink tussen haar achterkleinkinderen Jur en Ize. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Barchschole zorgt met lunch voor verbinding

Maatschappij

BARCHEM - Het is lunchtijd en op de Barchschole zijn de kinderen aan tafel hun boterham aan het verorberen. Toch is het deze keer anders dan anders. Ze eten ditmaal samen met ouderen uit het dorp.

Door Arjen Dieperink

“Het leek ons een leuk initiatief om zo’n gezamenlijke maaltijd te regelen. Voor de ouderen is het een manier om contact met de jeugd te houden en even uit de eenzaamheid te stappen. Ook echtparen kennen eenzaamheid omdat ze met bijna niemand contact hebben”, zegt dorpsondersteuner Hetty Ilbrink.
De juffen Mariska Westerdijk en Jacqueline Risiglione vinden het een prachtig initiatief. Jacqueline: “Wij kennen op de Barchschole allerlei thema’s, en dit is een mooie. De kinderen doen een ervaring op en veel ouderen die hier op school hebben gezeten komen weer eens een keer kijken.”
De directeur van de Barchschole, Jan Willem Oskam, kan dit wel beamen. “Onze school is belangrijk voor het dorp en ook andersom. Wij zijn een verbindende factor. Je ziet dat de kinderen trots op hun school zijn en de ouderen welkom heten. Wij zijn van plan om dit schoolseizoen nog meer thema’s te doen waarbij het dorp een rol speelt”, laat de directeur weten.
Terwijl enkele kinderen een kopje melk of beleg voor hun gasten halen, zitten de anderen lekker met hen te kletsen. Het komt allemaal heel gemoedelijk over. Een van de ouderen is de 87-jarige Gerritje Esselink. Zij zit tussen twee achterkleinkinderen: Jur Esselink uit groep 2 (unit 1-2) en Ize Esselink uit groep 5 (unit 5 – 6). Voor haar is het een bijzondere gebeurtenis. Gerritje heeft vroeger zelf op de Barchschole gezten en haar kinderen en kleinkinderen ook. Nu is de vierde generatie Ize en Jur aan de beurt. Als dat geen verbinding is?


barchschole.poolsterscholen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo