Kinderkleding en speelgoed wisselden van eigenaar op de beurs bij De Dobbelsteen. Foto: PR
Kinderkleding en speelgoed wisselden van eigenaar op de beurs bij De Dobbelsteen. Foto: PR

Kledingbeurs nieuw leven ingeblazen

Maatschappij

RUURLO - Na vier jaar werd de kinderkledingbeurs bij speel-o-theek De Dobbelsteen in Ruurlo weer gehouden. De beurs, die door toedoen van de coronapandemie was verdwenen van de agenda, werd drukbezocht. 

Dus konden de dozen opgespaarde kinderkleding weer uit de kast. Dat veel ouders hierop hadden gewacht bleek wel uit de hoeveelheid prachtige kleding voor onder andere de Ruurlose jeugd, maar zeer zeker ook die vanuit de omgeving. Men weet deze beurs nog steeds te vinden. Hoewel de doelgroep na vier jaar is veranderd was dat niet te merken aan de drukte op de beurs. Er waren veel nieuwe kopers met jonge enthousiaste klantjes in alle leeftijden. Wat waren er weer leuke jurken, winterjassen, skipakken, voetbalschoenen en nog veel meer,  te veel om op te noemen.
De kwaliteit van de ingebrachte kleding doet niet onder voor zo goed als nieuwe kleding. De vrijwilligers controleren namelijk kritisch of alles schoon, compleet en of het op dit moment ‘in’ is.
Dat maakt dat de organisatie mooie complimenten kreeg over de opzet van de beurs. Dat is natuurlijk altijd fijn. Dat de beurs zo vlot verliep was zeker te danken aan de vrijwilligers waarvan een aantal zich voor het eerst spontaan had gemeld om te helpen met opbouwen.
Naast de kleding ging ook menige puzzel, fiets, Donald Duck en ander prachtig spel of speelgoed mee naar huis. Dat komt zo voor de decembermaand vast heel goed pas. Van de opbrengst kunnen zij weer nieuw speelgoed kopen dat men zelf niet zo gauw koopt omdat het te duur is of het eerst wil uitproberen.

Voor de organisatie een echte opsteker, om de volgende kinderkleding- en speelgoedbeurs alvast te plannen. Als men nu de zomerkleding uitzoekt die te klein wordt hoeft men voor de volgende beurs alleen nog maar te stickeren. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april gaan de deuren weer open.

Tienermeiden
Op veler verzoek organiseert men bij De Dobbelsteen ook weer een beurs voor de grotere meisjes: vanaf maat xs. Dus ruim nu de tienermeiden- of eigen kledingkast op want op vrijdagavond 26 en zaterdagochtend 27 januari is er de beurs om alle dameskleding te verkopen en uiteraard zelf een nieuwe garderobe aan te schaffen.

Zoals altijd en overal heeft ook deze organisatie van de kledingbeurzen, ook nog dringend een vrijwilliger nodig; om op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de speel-o-theek speelgoed uit te lenen/in te nemen. Wie, eens per twee weken, één uurtje tijd over heeft om hiermee te helpen, kan kijken op www.sotdedobbelsteen.nl om alle voordelen te bekijken en zich dan aan te melden. Vele kinderen zullen blij zijn met deze vrijwilliger, omdat zij dan weer voor een prikkie gratis speelgoed kunnen lenen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant