Pieter Stam van PLUS Stam is zelf ook mee geweest als vrijwilliger met de gasten van de Zonnebloem Ruurlo. Foto: PR.

Pieter Stam van PLUS Stam is zelf ook mee geweest als vrijwilliger met de gasten van de Zonnebloem Ruurlo. Foto: PR. 

Zonnebloem Ruurlo op pad met PLUS Stam

Maatschappij

RUURLO – De klanten van PLUS Stam hebben de afgelopen maanden volop hun statiegeld gedoneerd aan De Zonnebloem Ruurlo. PLUS Stam heeft dit bedrag aangevuld tot 1.000 euro. Met dit bedrag zijn ze met een bijna volle bus naar het Sallands Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg geweest.

Om 10.00 uur zijn de gasten, vrijwilligers en Pieter Stam op de bus gestapt om te vertrekken naar het landbouwmuseum. Daar aangekomen zijn ze ontvangen met koffie en zelfgebakken appeltaart. Hierna was er tijd om het landbouwmuseum te ontdekken. Iedereen vond dit erg leuk omdat er veel herinneringen omhoog kwamen. Daarna zijn ze verwend met een heerlijke lunch met zelfgemaakte soep en een broodje kroket. Na de lunch was er nog een uurtje tijd om het mooie landbouwmuseum verder te bekijken. Op de terugreis met de Groengrijs bus nam de chauffeur Henk van de Berg iedereen mee door het prachtige landschap van de Sallandse heuvelrug.

Pieter Stam van PLUS Stam is zelf ook mee geweest als vrijwilliger. Hij vertelt over zijn ervaringen. “Het was een heel mooi uitje en bijzonder om een keer mee te maken. Ik had het geluk dat ik het museum met mevrouw Vellekoop mocht gaan verkennen. Mevrouw Vellekoop is 95 jaar oud en herkende heel veel stukken in het museum vanuit haar eigen jeugd. Hierdoor kreeg ik overal een prachtig verhaal bij te horen”, klinkt Stam enthousiast. “Dus naast dat het heel dankbaar is om dit te doen, was het ook erg leuk. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden die een keer tijd over heeft zich aan te melden als vrijwilliger bij de Zonnebloem Ruurlo. De blije gezichten van de gasten maakt dat je zelf ook een fantastische ervaring hebt.”

De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Ruurlo en Pieter Stam willen alle klanten die de afgelopen maanden hun statiegeld hebben gedoneerd heel hartelijk danken. Wie na het lezen van dit bericht ook enthousiast is geworden over het werk van De Zonnebloem, kan zich ook aanmelden als vrijwilliger, bij secretaris Henk Schouten, via e-mail: de.zonnebloem.ruurlo@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant