Een kwetsbare jaren '30-lamp, met volledig nieuwe elektra, bij Repair Café Berkelland. Foto: PR

Een kwetsbare jaren '30-lamp, met volledig nieuwe elektra, bij Repair Café Berkelland. Foto: PR

Repair Café Berkelland

Maatschappij

BORCULO - Repair Café Berkelland geeft apparaten, horloges en tafelmessen een tweede leven.

Waarom een apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart het milieu en vaak de eigen portemonnee wanneer men die spullen ter reparatie aanbiedt bij Repair Café Berkelland (RCB), waar men zo’n 80 procent van de aangeboden apparaten weet te repareren, de horlogebatterijtjes vervangt en de tafel- en keukenmessen perfect weet te slijpen.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en het vervangen van horlogebatterijen. Het Repair Café heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en ook nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.
RCB is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn in principe gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via tel. 06-57 977 625 of e-mail (repaircafeberkelland@kpnmail.nl).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo