Anton en Willemien Bretveld tijdens de Reurlse hap & stap-rit in 2021. Foto: PR

Anton en Willemien Bretveld tijdens de Reurlse hap & stap-rit in 2021. Foto: PR

Reurlse ‘hap en stap-rit’ door Ruurlose bossen

Maatschappij

RUURLO -  Een prachtige rit door de Ruurlose bossen, met ook nog wat lekkers te eten en drinken onderweg. Dat is de Reurlse hap & stap rit die Landelijke Rijvereniging en Ponyclub  Ruurlo op zondag 1 oktober houdt. Vertrek- en eindpunt is ’t Windmöllenveld (kruising Hengeloseweg/Rommelderdijk) in Ruurlo. Starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur. De kosten voor deelname zijn 15 euro. Ruiters, menners en begeleiders op de fiets zijn welkom.

Het is de tweede keer dat Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo de hap & stap-rit organiseert. De eerste editie was op 5 september 2021 en werd min of meer uit noodzaak geboren. “In die periode mocht er door corona bijna niks worden georganiseerd. Een buitenrit kon wel, dus hebben we dat gedaan”, vertelt Gitte Wisselink, voorzitter van LR & PC Ruurlo. Het werd een doorslaand succes. “Dat kun je wel zeggen. Ruim vijftig ruiters en zes aanspanningen reden mee. De hapjes onderweg gingen er goed in en het was ook nog eens prachtig weer.”

De club hoopt dat de rit dit jaar weer zo’n succes wordt. Aan de organisatie zal het in elk geval niet liggen. “Op ons clubterrein, ’t Windmöllenveld, is er ruime parkeergelegenheid. Iedereen wordt ontvangen met koffie of thee en onderweg is er dus ook nog een aantal plekken waar wat lekkers wordt uitgedeeld. Niet alleen aan de ruiters of menners, maar ook aan de paarden. Met dank aan onze sponsors.”

Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes: van ruim tien kilometer of zeventien kilometer lang. Deze voeren onder meer door de Veldhoek en Varssel. Een prachtige bosrijke omgeving met grotendeels zandpaden. Alle deelnemers krijgen een duidelijke routebeschrijving mee. De grote stop is bij Eetcafé de Veldhoek aan de Varsselseweg. “Dus als je een heerlijke herfstrit te paard wilt maken in een prachtige omgeving, dan kom je op 1 oktober naar de Reurlse hap & stap rit”, besluit Gitte Wisselink.
Aanmelden voor de rit kan van tevoren via lrpcruurlo@gmail.com, maar ook op de dag zelf op ’t Windmöllenveld tussen 10.00 en 11.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo