Maar liefst twaalf 'Meulenveldjes' voeren zondag in de ballon mee. Foto: Wilma Fleissner

Maar liefst twaalf 'Meulenveldjes' voeren zondag in de ballon mee. Foto: Wilma Fleissner

‘Meulenveldjes de lucht’

Maatschappij

RUURLO – Ruurloër Jan Meulenveld ging vorig jaar augustus met de VUT en kreeg van zijn gezin Aleida, Arjan, Monique, Calvin, Danillo, Lynn, Annemiek, Robert, Daan en Ties een ballonvaart aangeboden.

Na een rondvraag of er nog meer familieleden/vrienden wilden meegaan boden er zich uiteindelijk twaalf personen aan. Na een paar keer uitstel in verband met slechte weersomstandigheden was het zover, zondag 20 augustus rond de klok van 19.00 uur zou het dan eindelijk gebeuren. Ze zouden gaan opstijgen in een weiland bij Bennie (Klaas) Wassink. De ‘startbaan’ lag er voortreffelijk bij en onder toeziend oog van veel toeschouwers.

Nadat alles klaar lag en de ballon gevuld werd met eerst koude lucht en daarna met warme lucht, was het moment om te gaan varen. Eerst bleven ze nog lang boven Ruurlo hangen en bleven daardoor goed in het zicht van de toeschouwers totdat ze de goede luchtstroom hadden en ging het richting ‘t Reurlse Brook en Mariënvelde. Uiteindelijk werd er richting Halle-Heide gevaren waar men na bijna twee landingen vlak over een mais veld weer omhoog ging. Er werd nog over de woning van Annemiek Meulenveld en Robert gevaren die ook in de ballon zaten, om uiteindelijk netjes te landen in een weiland aan de Bielemansdijk. Na alles opgeruimd te hebben werd de vaart van de ‘Meulenveldjes’ afgesloten met een heerlijk glas champagne.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant