De bewoners spraken af elke eerste zaterdag van de maand samen onderhoud te doen aan de nieuwe groenstroken. Foto: PR

De bewoners spraken af elke eerste zaterdag van de maand samen onderhoud te doen aan de nieuwe groenstroken. Foto: PR

Bloeiend initiatief op Joostenkamp

Maatschappij

RUURLO - In het najaar van 2022 is er op verzoek van een aantal bewoners een nieuwe beplanting aangelegd op een verwilderd stukje groen aan de Joostenkamp. In overleg met ambtenaar Harry ten Hagen van de gemeente Berkelland werden de bestaande groenperken vervangen, die in dertig jaar waren uitgegroeid tot een ondoordringbaar stekelbos.

Ook de bomen waren in verval en gaven overlast omdat de brede kronen over een deel van het trottoir groeiden. Na overleg met de gemeente Berkelland werd een keuze gemaakt voor 26 bomen van het type prunus, aangevuld met 1800 heesterstruiken, die samen het grootste deel van het jaar in bloei staan. Er werd tevens gevraagd of de bewoners een deel van het onderhoud wilden verzorgen, om zo het geheel tot een bloeiend initiatief te maken. De bewoners pakten dat met veel enthousiasme op en spraken af elke eerste zaterdag van de maand samen in actie te komen om het voor de komende jaren te laten groeien tot een mooi voorbeeld van een bloeiende samenwerking.
Onder het motto vele handen maken licht werk was op zaterdag 1 juli de aftrap. De klus was met een goed uur geklaard, het was gezellig, goed voor de saamhorigheid en goed voor een mooie en schone leefomgeving. Bovendien geeft het verlichting aan de toch al overbezette plantsoenendienst. Hopelijk volgen er meer straten, het is leuk en geeft heel veel voldoening aldus de bewoners van Buurtvereniging Joostenkamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant