Komend weekeinde staan er tal van jubileumactiviteiten gepland bij zwembad De Meene. Foto: PR

Komend weekeinde staan er tal van jubileumactiviteiten gepland bij zwembad De Meene. Foto: PR

Zwembad de Meene viert feest in het kader van haar vijftig jarig bestaan

Maatschappij

RUURLO – Zwembad de Meene bestaat dit jaar vijftig jaar en dat mag gevierd worden. De jubileumcommissie van Stichting Zwembad Ruurlo nodigt op zaterdag 24 en zondag 25 juni alle inwoners van Ruurlo uit om het jubileum van het zwembad te komen vieren. Het zwembad is het hele weekend gratis toegankelijk. Vrijdag 23 juni krijgen alle leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen een leuk, feestelijk programma rondom het zwembad aangeboden. Zaterdag en zondag is er vanaf 10.30 uur een heel gevarieerd programma samengesteld door de jubileumcommissie.

De zaterdagmorgen 24 juni staat in het teken van het sponsorzwemmen, de opbrengsten komen geheel ten goede van de Stichting MakeAwish. Initiatiefnemer Christa Meulenveld vindt het een mooie gedachte dat ook zieke kinderen dankzij de bij elkaar gezwommen sponsorgelden een mooie dag aangeboden kunnen krijgen. Alle leerlingen van de basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd en de hoop is er dat vele zwemmers (jong een oud) ervoor gaan zorgen dat er een mooie opbrengst voor stichting MakeAwish zal zijn.

‘Sterren glijden’
Naast het sponsorzwemmen is er nog veel meer. De gehele zaterdag en zondag zijn er diverse (eveneens gratis) activiteiten. Zaterdagmiddag vindt het ‘Sterren glijden’ plaats. Diverse bekende Ruurloërs doen mee aan de jubileumglijwedstrijd. De grote wedstrijdglijbaan is sinds 1987 het paradepaartje van het zwembad dus het is logisch dat deze een prominente plek in het jubileumprogramma heeft gekregen. Naast de glijwedstrijden zijn er rondom de bassins nog diverse andere activiteiten.

‘Plons lied‘
De zondag is een volgend hoogtepunt van het jubileumprogramma. Vanaf 10.30 uur worden de 70-plussers uitgenodigd om onder muzikale begeleiding een feestje te komen vieren. Ondertussen starten er diverse activiteiten op in en rond het water. Denkend aan een tokkelbaan, een stormbaan, diverse (kleinere) springkussens. Naast de activiteiten is er uiteraard ook wat te eten en drinken. Zo zijn er op diverse plaatsen op het terrein lekkernijen te krijgen. Er is onder andere een Nathalskraam, de Timp uit Zieuwent is aanwezig met lekkere snacks en voor kinderen zijn onder andere poffertjes en popcorn te verkrijgen. Verder is er een terras op hoogte (laat u verrassen) en nog veel meer. Terwijl de vier Ruurlose muzikanten van De Sleppers onder andere het ‘Plons-lied’ uit 1972 nieuw leven in blazen, is er aan het eind van de middag een loterij met geweldige prijzen die door sponsors beschikbaar zijn gesteld. Enorme dank daarvoor; vergeet dus geen loten te kopen.

Zaterdagavond na sluiting van het bad is er vanaf 20.00 uur een feest voor genodigden. Sponsors, vrijwilligers, (oud-)medewerkers en bestuursleden en ook de ‘buren’ (de aanwonenden) zijn hier welkom. De Tapperij zorgt voor een hapje en een drankje en ook voor muzikale begeleiding is gezorgd. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo is verrast door de hartverwarmende reactie vanuit de buurt op de uitnodiging voor deze avond. Dit wordt enorm gewaardeerd.

Warm hart
Het is daarnaast ongelofelijk hoeveel bedrijven/winkels het zwembad een warm hart toedragen. Vijftig jaar geleden is het zwembad gerealiseerd dankzij een gulle bijdrage van inwoners van Ruurlo en haar buitengebied en nu vijftig jaar later blijkt dat vele mensen nog steeds enorm trots zijn op ‘hun’ zwembad. Want dit beseft het bestuur van Stichting Zwembad maar al te goed. “Het is een eer om het zwembad van de Ruurloërs te mogen beheren en exploiteren”, aldus het bestuur. Formeel is het zwembad in eigendom van Stichting Zwembad Ruurlo, in werkelijkheid is het bad van de Ruurloërs. Dit is ook precies de reden dat heel Ruurlo de kans krijgt om het jubileumfeest mee te vieren al de traditionele baantjeszwemmers komend weekend even moeten slikken, want baantjeszwemmen dat gaat een beetje lastig worden tijdens het jubileumweekend. De jubileumcommissie hoopt op een grote opkomst tijdens komend weekend.

Glossy
Voor meer informatie kan men de glossy bekijken, die huis aan huis verspreid is (en op het zwembad ligt), op de website www.zwembad-demeene.nl en de Facebookpagina van zwembad Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant