Ruim een half jaar geleden heeft de diaconie van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap Ruurlo de deelplek beschikbaar gesteld. Foto: PR

Ruim een half jaar geleden heeft de diaconie van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap Ruurlo de deelplek beschikbaar gesteld. Foto: PR

Deelkast in Willibrorduskerk door succes behoefte aan meer producten

Maatschappij

RUURLO – De Willibrorduskerk in Ruurlo is alle dagen van de week geopend van zeven uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds. ‘Een Open Kerk’, als plaats van verbondenheid en solidariteit. Een open kerk is er voor iedereen. Men kan er ook terecht om kaarsje aan te steken.

En iedereen is van harte genodigd om levensmiddelen te doneren. Er is namelijk een deelkast en een ook een deel-koelkast aanwezig waarin men de levensmiddelen kan achterlaten. Ruim een half jaar geleden heeft de diaconie van de rooms-katholieke Geloofsgemeenschap Ruurlo deze deelplek beschikbaar gesteld. Er komen dagelijks mensen om geheel anoniem hun benodigdheden uit te zoeken. Het voorziet echt in een behoefte, want ook in Ruurlo zijn er genoeg mensen die moeite hebben om rond te komen.
De actie is een succes, want de gebracht levensmiddelen zijn altijd snel weer weg. Er is daarom een grotere behoefte aan nieuw gebrachte levensmiddelen. Als de kast leeg is, dan vult de diaconie eenmaal per week de kast met producten, maar het zou geweldig zijn dat mensen die het kunnen missen ook wekelijks even binnenlopen om wat levensmiddelen achter te laten.
Nu velen in de zomer genieten van vakantie of leuke uitjes, is een extraatje voor zovelen die dat niet kunnen een mooi gebaar. Aandacht en zorg voor de mede bewoners in Ruurlo is en blijft mensenwerk.
Wie een gift wil overmaken aan de diaconie voor het wekelijks bijvullen van de deelkast: het banknummer is NL27RABO0336 6857 93 ten name van RK Kerkkoor/Deelkast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant