Tijdens het bereiden van de gezamenlijke maaltijd wordt al heel wat afgepraat door de jongeren. Foto: PR.

Tijdens het bereiden van de gezamenlijke maaltijd wordt al heel wat afgepraat door de jongeren. Foto: PR.

Jongeren 13-plus koken en praten bij Eat & Meet

Maatschappij

RUURLO – Jongeren van dertien jaar en ouder komen op zondagmiddag 11 juni weer bij elkaar om gezamenlijk een maaltijd te bereiden en met elkaar te praten over wat zij belangrijk vinden.

Eat & Meet is een initiatief van Rini van Dijkhuizen, jeugdwerker bij de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem: “In mijn werk met jongeren ervaar ik, dat er veel is wat jongeren bezig houdt, maar dat er lang niet altijd ook de gelegenheid voor is om daarover in een ontspannen sfeer met elkaar te praten. Door eerst samen te koken creëren we een sfeer van vertrouwen. Dat is noodzakelijk voor een open gesprek. Op zondag 14 mei waren we voor het eerst met een groepje jongeren bij elkaar. Die ervaring geeft mij alle aanleiding om op zondagmiddag 11 juni om 17.30 uur weer bij elkaar te komen in het gebouw De Sprankel aan de Domineesteeg. Een sfeerbeeld van de eerste Eat & Meet zie je op de website www.pknruurlobarchem.nl.”

Op de vraag of dit initiatief alleen voor kerkelijk betrokken jongeren is, schudt Van Dijkhuizen het hoofd. “Nee, zeker niet. Hoewel de organisatie uitgaat van de protestantse kerk, praten we echt niet alleen maar over de Bijbel en het geloof. Het is niet de bedoeling dat er alleen maar jongeren komen vanuit kerkelijke gezinnen. Ik hoop juist dat er jongeren komen met heel verschillende achtergronden. Dat verrijkt de gesprekken. Elk onderwerp is bespreekbaar, iedereen is welkom.”

De deelname is gratis. Om te weten hoeveel eten er moet worden ingekocht, wordt aanmelding vóór 9 juni op prijs gesteld. Dat kan met een telefoontje naar Rini van Dijkhuizen, tel. 06 30618049.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo