Bouwvakkers en spuitgasten leven zich uit in Timmerdorp Beltrum. Foto: PR
Bouwvakkers en spuitgasten leven zich uit in Timmerdorp Beltrum. Foto: PR

Opleiding Bouwvakker en brandweerlieden in Beltrum

Maatschappij

BELTRUM - Het leek wel een opleiding voor bouwvakker en brandweerlieden, toen donderdag 1 juni zo’n dertig kinderen begonnen te timmeren op de bouwlocatie van Timmerdorp 2023. In de Kerklaan - hartje Beltrum - gingen de deelnemers aan de slag; twee dagen aan de slag, onder begeleiding van vrijwilligers van Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB). Thema dit jaar was ‘Jonkheer en jonkvrouw’. 

De eerste dag werden het geraamte van drie kastelen gebouwd en op de vrijdag volgde de finishing touch, werd de aftimmering, de vlaggen en de bloemen aangebracht. De materialen, waaronder hout en spijkers en de vrachtwagens en kraan met grijper werden gesponseerd door de lokale bedrijven. Zonder die bedrijven wordt het te duur. Het mooie is dat de gedachte van veel mensen is dat het een jongens activiteit betreft, maar nu was ook weer zeker zestig procent meisje. En die doen qua timmeren zeker niet onder voor de jongens, benadrukte een van de vrijwilligers.

Na het eten van patat met snack op vrijdagmiddag, kwam Brandweer Groenlo om er een brandweer-clinic geven. Deze kwam met de spuitwagen, inclusief zwaailicht en sirene, naar de Kerklaan in Beltrum, waar spuitbehendigheidsdoelen waren opgesteld. Brandweerpak aan, helm op en spuitlans in de handen en elke kinderhart gaat sneller kloppen. De kinderen mochten onder begeleiding met de brandslang spuiten op de doelen.
Vrijdagavond was er nog een kijkavond voor de ouders. Zodat de kinderen hun vakmanschap konden tonen aan hun ouders. Zaterdagmorgen is alles weer opgeruimd.

Onder prachtige weersomstandigheden werden het ‘twee prachtige dagen’, georganiseerd door SJB.

Het bouwen ging de deelnemende 'jonkheren en jonkvrouwen' van Timmerdorp 2023 prima af. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo