Ewald Tenhagen doet mee aan Giro di KiKa in Italië; fietsen met Rens voor het goede doel. Foto: PR

Ewald Tenhagen doet mee aan Giro di KiKa in Italië; fietsen met Rens voor het goede doel. Foto: PR

Eindsprint voor Giro di KiKa start nu

Maatschappij

GEESTEREN – In de wielersport kwamen Richard Reinders (Almelo) en Ewald Tenhagen elkaar al meerdere keren tegen. Ook op zakelijk gebied kwam Richard naar Ewald toe om een warmte accumulerende kachel te laten bouwen. Tijdens de bouw van de kachel, bij het bedrijf van Ewald, werd het indrukwekkende verhaal van Rens, de zoon van Richard, gedeeld.   

In 2015 kreeg Rens de diagnose botkanker. Vanaf dan volgt een intensieve periode met behandelingen, met diepe dalen maar een positief gevolg en herstel. Ondertussen is Rens 18 jaar en ook dit jaar fietst hij mee in de Giro di KiKa.

Tijdens de bouw van de kachel werd het plan opgevat door Ewald om ook deel te nemen aan Giro di KiKa 2023 in het team samen met Richard en Rens, Bicycle Club for KiKa. De gezamenlijke sportieve interesse inzetten voor het goede doel. De inschrijving werd gedaan en een sponsordoel ingesteld.

De afgelopen weken wordt er, tussen alle bouwprojecten door, tijd gemaakt om kilometers in de benen te krijgen. Dit om op 18 juni klaar te zijn voor de eerste van vijf etappes in Italië.

Daarnaast is er aandacht om het sponsordoel te behalen en worden familie, buurt, leveranciers en klanten benaderd om een donatie te doen. Hiermee is in rap tempo de helft van het persoonlijk sponsorbedrag binnen. De eindsprint start dan ook nu om op 18 juni aan de start van de Giro di KiKa te staan met het eerste persoonlijke doel en dat is een bedrag van 2.500 euro aan donaties. Daarnaast zou het natuurlijk te gek zijn om ook het teamdoel van Bicycle Club for KiKa te halen van 25.000 euro.

Wie ook een donatie wil doen aan Ewald, kan dat doen via de website www.girodikika.nl/ewald-tenhagen. Hiermee ondersteunt men KiKa om meer wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen voor kinderen met kanker, om de genezingskans te vergroten naar 100 procent.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo