De nieuwe schuilhut op de kinderwandelroute op de Needse Berg. Foto: Jeroen Postma
De nieuwe schuilhut op de kinderwandelroute op de Needse Berg. Foto: Jeroen Postma

Nieuwe schuilhut voor Needse jeugd op Needse Berg

Maatschappij

NEEDE – De Needse Berg is een waar buitenparadijs voor kinderen en volwassen. Naast fysieke uitdagingen als wandelpaden en speelelementen is er ook het Geologisch Natuurpad dat het ontstaan van het miljoenen jaren oude gebied laat zien. Geen wonder dus dat de Needse VVV er alle belang bij heeft om het gebied duurzaam te promoten.

Door Rob Weeber

Dat gebeurde twintig jaar geleden al toen er met behulp van de provincie en de toenmalige gemeente Neede geld werd gedoneerd om met behulp van de VVV twee kinderwandelroutes uit te zetten onder naam ‘Max en Meike op zoek naar Woudy’ en ‘Terug naar het stenen tijdperk’. De VVV heeft daarna de taak op zich genomen om de routes te controleren, de paden begaanbaar te houden en vermiste bordjes te vervangen.

Op de route komen de kinderen ook een schuilhut tegen. Bij recente inspectie van de wandelroute bleek deze vernield te zijn en werd op verzoek van de VVV vanwege de ontstane onveilige situatie afgebroken. Daarna verzocht de VVV gemeente Berkelland om een nieuwe hut in de route op te nemen. Na (financieel) akkoord van de gemeente konden deze week enkele jonge ondernemers aan de slag met als gevolg een nieuwe schuilhut voor de kinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo