Na 29 geslaagde rommelmarkten werd in 2019 de laatste rommelmarkt in Barchem georganiseerd. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Na 29 geslaagde rommelmarkten werd in 2019 de laatste rommelmarkt in Barchem georganiseerd. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Grote rommelmarkt in Barchem terug op kalender

Maatschappij

BARCHEM - Na drie jaar van afwezigheid en een hernieuwde opzet staat de dertigste Grote Rommelmarkt in Barchem weer voor de deur. De markt vindt plaats op zaterdag 10 juni van 11.00 tot 16.00 uur bij De Heksenlaak, Zwiepseweg 32 in Barchem.

Na 29 geslaagde rommelmarkten, kwam daar mede door corona in 2020 een eind aan. Ooit klein begonnen in 1990 op het schoolplein in Barchem, groeide uit tot een regionaal bekende rommelmarkt, die vanaf 1993 werd gehouden in de manege van De Heksenlaak in Barchem. Met meer dan duizend bezoekers per jaar was de rommelmarkt eigenlijk niet meer weg te denken. Gelukkig heeft een drietal enthousiastelingen het voor elkaar gekregen om het hele dorp weer warm te laten draaien voor toch weer een nieuwe editie.
En dit keer met een nieuwe opzet waarbij niet alleen de school, maar alle Barchemse verenigingen financieel kunnen meeprofiteren van de opbrengst. Elke vrijwilliger heeft aangegeven voor welke vereniging hij/zij zich wil inzetten. Daarvoor moet de vrijwilliger minimaal een avond én een dagdeel op zaterdag (verkoopdag) helpen. De organisatie heeft de oproep hiervoor geweten: maar liefst tweehonderd vrijwilligers hebben zich gemeld.

In de week voorafgaand aan de Rommelmarkt (van 5 tot 9 juni) wordt er weer een rondgang door het dorp gehouden om de inwoners de gelegenheid te geven allerlei bruikbare spullen af te geven. Daarna wordt alles keurig gesorteerd, geprijsd en uitgestald. Een groot deel in de overdekte manegehallen van ‘De Heksenlaak’ en een klein deel buiten. In totaal beslaat de markt meer dan 2500 vierkante meter. Er is meer dan vijfhonderd meter marktkraam opgebouwd en daarnaast zijn er nog plekken voor kleding, fietsen, meubels, curiosa en antiek.

De markt op zaterdag 10 juni duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Er is van alles te zien en te koop: brocante, curiosa, speelgoed, fietsen, bestek, serviesgoed, elektrische apparaten, auto- en fietsmaterialen en onderdelen, gereedschappen, boeken, kleding, muziek, sportartikelen, meubels, tuin- en vakantiespullen, lampen, foto- en filmapparatuur, ouderwets speelgoed, antiek, puzzels en spellen, koffers, rieten manden, pannen, glas- en aardewerk, schilderijen, spiegels, en nog veel meer. Daarnaast er een Rad van Avontuur met vele mooie prijzen. 

Gratis parkeren; entree 2,50 euro. Pinautomaten zijn aanwezig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo