Wethouder Hans van der Noordt kwam zijn 'buren' Egbert en Annie ten Bruggencate feliciteren met hun zestigjarig huwelijk. Foto: Jan Hendriksen

Wethouder Hans van der Noordt kwam zijn 'buren' Egbert en Annie ten Bruggencate feliciteren met hun zestigjarig huwelijk. Foto: Jan Hendriksen

Egbert en Annie ten Bruggencate zestig jaar getrouwd

Maatschappij

RUURLO/HAARLO - Egbert en Annie ten Bruggencate wachtte vorige week vrijdagavond een mooie verrassing. Het Ruurlose echtpaar was naar Haarlo gereisd om op uitnodiging van hun zoon Arno en schoondochter Ira in Haarlo met familie en vrienden hun zestigjarig huwelijksfeest te vieren. Daar kreeg het diamanten echtpaar een spontane serenade van de Ruurlose muziekvereniging Sophia’s Lust.

Door Jan Hendriksen

Egbert ten Bruggencate (87) en Annie ten Bruggencate-Riesewijk (85) waren woensdag 26 april zestig jaar getrouwd. Wethouder en ‘buurman’ Hans van der Noordt bracht op de huwelijksdag namens de gemeente Berkelland felicitaties aan het echtpaar over. “Ik ben dan ook lopend hier”, zo verklaarde Van der Noordt terwijl hij Annie en Egbert een prachtig boeket overhandigde.
De omstandigheden waaronder Egbert en Annie in 1963 trouwden zijn bijzonder te noemen en tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen. Een katholiek meisje uit Losser wilde trouwen met een jongeman uit Overdinkel, die bovendien uit een socialistisch nest kwam. Of zoals ze dat daar zeiden: uit het rooie dorp. “En dat was toch wel een ‘dingetje’. Onze wederzijdse ouders waren geen voorstander van onze relatie”, vertelt Annie.
Maar de liefde was sterker dan hun achtergronden en overwon. En zo kon het gebeuren dat Egbert en Annie na negen jaar verkering op 26 april 1963 in het huwelijk traden. Ze vertrokken vanuit Twente naar Ruurlo, mede omdat Egbert na de ambachtsschool werk kon krijgen in de Achterhoek. In het huis waar ze toen neerstreken wonen ze nog steeds. Egbert en Annie werden beiden lid van de buurtvereniging. Dat is nog steeds zichtbaar: de kleurige en fleurige paddenstoelen en kabouters die al vele jaren tijdens de Ruurlose Septemberfeesten de Verlengde Kroezelaan sieren, zijn mede door Egbert verwaardigd en geschilderd. Annie was jaren actief lid van de vrouwenafdeling van de FNV en maakte van 1986 tot 1994 deel uit van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van het toen nog zelfstandige Ruurlo.

Rode draad
Muziek loopt als een rode draad door Egberts leven. In 1965 werd hij lid van Sophia’s Lust, waar hij nog steeds actief baritonsaxofoon speelt. In zijn geboortedorp Overdinkel was Egbert lid van muziekvereniging De Eendracht. “Dat ben ik de eerste twee jaar van ons huwelijk ook gebleven. Wekelijks ging ik met mijn autootje voor de repetities naar Overdinkel. En dat is een beste reis kan ik je vertellen.”
Egbert was 23 jaar lang secretaris van Sophia’s Lust en tot voor enkele jaren geleden was hij voor de muzikanten het aanspreekpunt als er iets met het instrument was. “Ik zorgde dat het gerepareerd werd of bestelde onderdelen. En ik heb er ook aan meegewerkt toen Sophia’s Lust in 1966 een nieuwe dirigent zocht dat Gerard Riesmeijer uit Overdinkel naar Ruurlo kwam. De ‘Tukker’ was maar liefst 33 jaar muzikaal leider van Sophia’s Lust. In de huidige tijd ondenkbaar.” Annie was vele jaren lid van de Vriendenkring van Sophia’s Lust. “We stonden tijdens concerten en acties als ‘vrienden’ altijd klaar voor de muziekvereniging.”
Naast hun zoon Arno en schoondochter Ira hebben Egbert en Annie een kleinkind en twee bonus-kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant