Teamleider Andre van den Toorn van 'Team met Ludieke Teamnaam’ neemt de eerst prijs in ontvangst van Erna Boekelder.  Foto: Jon Florijn

Teamleider Andre van den Toorn van 'Team met Ludieke Teamnaam’ neemt de eerst prijs in ontvangst van Erna Boekelder.  Foto: Jon Florijn

‘Team met Ludieke Teamnaam’ wint Ruurlose Dorpskwis

Maatschappij

RUURLO – Het ‘Team met Ludieke Teamnaam’ (TLT) is winnaar van de eerste Ruurlose Dorpskwis. Woensdagavond in een bomvolle feesttent op het Kerkplein in aanloop naar Koningsnacht vond de prijsuitreiking van de quiz plaats waaraan in totaal 31 teams, goed voor ruim zeshonderd Ruurloërs, vrijdagavond 14 april deelnamen. Het winnende team dat uit 28 personen bestond stond onder leiding van teamleider André van den Toorn. Tweede werd ‘Mooi & Meedogeloos’ onder leiding van Lusanne Klein Kranenbarg en derde ‘Bultleu’ onder aanvoering van Dagmar Sluijsmans.

Door Jan Hendriksen

Voorzitter Ineke Nijen Es verwelkomde namens Oranjevereniging Ruurlo het massaal aanwezige publiek en bedankte de Dorpskwiscommissie bestaande uit Jan Tragter, Ton Tolkamp, Helma Roekevisch, Leendert Koertse, Erna Boekelder en Rens Roekevisch voor de organisatie van de quiz, die voor een fantastische en chaotische avond in Ruurlo had gezorgd. “Dit smaakt naar meer”, sprak de voorzitter dan ook uit, net voordat Erna Boekelder de prijswinnaars van de quiz bekend maakte. Boekelder blikte met het publiek nog even terug op de uitermate succesvolle avond. “Wat hebben we genoten. Waardering voor jullie deelname en inzet. De quiz leidde tot een grote mate van saamhorigheid en een gezonde onderlinge rivaliteit. En wat waren jullie creatief. We waren als commissie ook best gespannen. Hoe zou alles verlopen? Nou, af en toe was het ook best chaotisch. Zoals op het station waar jullie het aantal passagiers moesten tellen die in de trein van 19.52 uur vanuit Vorden in Ruurlo arriveerde. En dan niet te vergeten de opdracht waarbij we vroegen met vijf teamleden in sportieve kleding naar sportpark ‘t Rikkelder te komen en waar jullie een lint van kledingstukken moesten vormen. Dat liep iets anders dan we voor ogen hadden. Voor ons als organisatiecommissie een duidelijk leermoment”, zo merkte Boekelder op.

Insectenhuis
Uiteindelijk ging het team ‘Team met Ludieke Teamnaam’ (TLT) woensdagavond met de eerste prijs naar huis. En dat was mede te danken aan het feit dat teamleider André van den Toorn, op het allerlaatste moment, de vooraf kenbaar gemaakte opdracht om een insectenhuis te maken, nog net voor sluitingstijd inleverde. “Want in het aantal goed beantwoorde vragen ontliepen jullie elkaar minimaal”, zo verklaarde Erna Boekelder. Van den Toorn had de quizavond ook als een fantastische avond ervaren. “De vragen waren af en toe best wel pittig. Maar er ontstond ‘s avonds onder onze 28 deelnemers, die zowel uit jongeren als uit wat oudere Ruurloërs bestond, een ongekend fanatisme en saamhorigheid. En dat heb ik als prachtig ervaren en wat mij betreft krijgt de quiz in een van de komende jaren een vervolg.”

Goede doel
‘Team met Ludieke Teamnaam’ schenkt de helft van de hoofdprijs van 500 euro, die voor 250 euro uitgekeerd wordt in waardebonnen van Mooi Ruurlo, aan een maatschappelijk doel dat men vooraf aan de quiz kenbaar had gemaakt. In dit geval 250 euro aan contanten aan Taalhuis Oost Achterhoek. Team ‘Mooi & Medogeloos’ schenkt de helft van hun gewonnen prijs van driehonderd euro aan Stichting Vrienden van de molen Agneta en het team ‘Bultleu’ (200 euro) aan Stichting Naoberbus Berkelland. De Pech-prijs ging naar het team ‘Kwistheuswel’. Zij hadden een incompleet quizboek ontvangen. Zij kregen een waarde cheque van honderd euro voor hun goede doel, een AED in de buurt. De organisatie van de Dorpskwis zelf heeft nog tweehonderd euro geschonken aan de Voedselbank Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant