Bijna zeventig gasten schoven zaterdagavond in de Ruurlose Dorpskerk aan voor een ‘Hemelse avond’. Foto: Wilma Arink

Bijna zeventig gasten schoven zaterdagavond in de Ruurlose Dorpskerk aan voor een ‘Hemelse avond’. Foto: Wilma Arink

Gasten genieten volop van vijfgangenmenu tijdens ‘Hemelse avond in Ruurlose Dorpskerk

Maatschappij

RUURLO – De bijna zeventig gasten die zaterdagavond in de Ruurlose Dorpskerk ‘aanschoven’ voor een zogenaamde ‘Hemelse avond’ waren het na afloop unaniem met elkaar eens. “Zeker voor herhaling vatbaar. Een prachtig initiatief op een zeer ongebruikelijke locatie en dat alles in een perfecte ongedwongen sfeer.” Men had met z’n allen namelijk van een heerlijk vijfgangenmenu genoten waarbij asperges centraal stonden.

Door Jan Hendriksen

Ooit vonden er naast de wekelijkse erediensten en periodieke concerten er al eens een modeshow en een simultaan schaakwedstrijd in de vijf jaar geleden heringerichte Dorpskerk plaats. Maar nog nooit werd de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem omgetoverd tot een heus restaurant, met als motto een ‘Hemelse avond’. Initiatiefnemer Geert van Tuil van café - restaurant- zalen De Keizerkroon verwelkomde, namens zijn Ruurlose horecacollega’s Rob Dolphijn van Eetcafé De Naober, Hans Ribbers en Bart Geverink van café- restaurant De Tapperij uit Ruurlo en Dick Asselman van Asperges Asselman uit Barchem, vanaf de kansel de gasten voor deze thematische avond, bij de opening van het aspergeseizoen. De amuse bestond uit asperge, parelcouscous, kwartel en ei. Het voorgerecht dat werd uitgeserveerd, was naar keuze met naegelholt, asperge, french dressing of gerookte zalm, asperge en kappertjes en het tussengerecht een heldere aspergesoep met een soepstengel. Asperge en croute, beenham en ei vormde het hoofdgerecht. Het dessert, opgebouwd met vanille, zomerkoninkjes en anijs besloot deze ‘Hemelse avond’, die muzikaal werd omlijst door Karin Hukker op piano.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant