Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’

Maatschappij

RUURLO - Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert in samenwerking met Regiobank Steentjes Makelaars in de Ruurlose bieb een workshop ‘Veilig online bankieren’. De workshop wordt op twee dagen gegeven, maandag 8 mei en woensdag 10 mei, en is gratis te bezoeken. Beide dagen begint het om 10 uur. 

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Fraude, phishing en andere vormen groeien razendsnel. Hoe is online fraude of diefstal van financiële gegevens te voorkomen. Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?
Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je te zien hoe cybercriminelen proberen je digicode, pincode of andere inloggegevens in hun bezit te krijgen. Ook zie je hoe je ze via nep-mailing of nepberichten via whatsapp kunt herkennen. De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Men hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Aanmelden is noodzakelijk en kan in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via onderstaande website.Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.


www.oostachterhoek.nl/onlinebankieren

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant