Natuurlijk is er tijdens Koningsdag weer een kleedjesmarkt voor de jeugd. Foto: PR

Natuurlijk is er tijdens Koningsdag weer een kleedjesmarkt voor de jeugd. Foto: PR

Uitgebreid programma Koningsdag en Koningsnacht in Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - Koningsnacht en Koningsdag in Ruurlo vindt dit jaar wederom plaats in een grote tent op het Kerkplein en in de Dorpsstraat, met veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

Door Jan Hendriksen

Om 20.30 uur is in de feesttent de prijsuitreiking van de Dorpskwis, waarna het Oranjefeest losbarst met de band Empire en dj Martin. De entree is gratis en de leden van Oranjevereniging Ruurlo krijgen 0,50 cent korting op de muntprijs tijdens de speciale voorverkoopavond. Die is op maandag 24 april vanaf 20 uur bij De Tapperij in Ruurlo.
De officiële opening van Koningsdag 2023 vindt donderdag 27 april om 10.00 uur plaats in het ontmoetingscentrum van De Schoven. Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland toost samen met de bewoners op de verjaardag van Koning Willem Alexander. ’s Middags zijn er in het centrum van het dorp diverse activiteiten voor alle leeftijden waaronder een kleedjesmarkt, schminken, springkussen, bingo, jeugdoptredens en de Snack- en Bierrun.

Kleedjesmarkt
De kleedjesmarkt is tussen 13.00 en 16.00 uur. Vanaf 12.00 kunnen de kleedjes klaargelegd worden in de Dorpsstraat. Komt men met de auto? Deze mag men in de Dorpsstraat tot 12.30 uur uitladen. Daarna kan men de auto parkeren op bijvoorbeeld het Zuivelplein. De hele middag zijn er jeugdoptredens van diverse verenigingen uit Ruurlo. Maar ook individueel kunnen mensen hun talent laten zien aan de bezoekers van de markt. Speel je een instrument, ben je beste standbeeld dat er is of zing je graag met een karaoke set? Ook dan ben je welkom om op te treden. Je kunt hiervoor melden bij de infostand bij de Dorpskerk.

Bingo 
Wegens enorm succes is er ook dit jaar weer een bingo in de Dorpskerk. Om 14.30 uur schuiven bewoners van De Schoven aan, maar ook bezoekers en vakantiegangers zijn welkom om mee te spelen tijdens deze gratis bingo die gesponsord is door de Ruurlose ondernemers.

Snack en Bierrun
Om 16.00 uur begint het grootste sportieve onderdeel van deze middag namelijk de Snack en Bierrun. De deelnemers moeten vanuit de feesttent op het Kerkplein zo snel mogelijk te voet een parcours van zevenhonderd meter afleggen met diverse obstakels in het centrum van Ruurlo, individueel of in een team van vier personen. Er valt eeuwige roem en een gouden friteuse te winnen. Inschrijven voor deelname kan via de website van Oranjevereniging Ruurlo op de pagina van Koningsdag.

Muziek in de tent
‘s Middags is er vanaf 15.00 tot 20.00 uur muziek in de tent van De Sleppers en dj Wimpie. De organisatie van alle activiteiten is in handen van Oranjevereniging Ruurlo in samenwerking met Stichting De Weide. Het laatste nieuws over Koningsdag vindt men op de website en de facebookpagina van Oranjevereniging Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant