Met twee volle stationwagens reden Nastya en Ruslan van Ruurlo naar Oekraïne. Foto: PR

Met twee volle stationwagens reden Nastya en Ruslan van Ruurlo naar Oekraïne. Foto: PR

Oekraïense Nastya brengt hulp uit Ruurlo naar Dnipro

Maatschappij

RUURLO - De bezoekers van de vieringen in de rooms-katholieke kerken in Borculo en Ruurlo op 25 en 26 februari hebben heel veel mensen in Oekraïne blij gemaakt. Nastya Hrytsai die voor de oorlog in haar land vluchtte en nu in Ruurlo verblijft, vertelde haar vluchtverhaal dat bij vele aanwezigen de nodige emoties opriep. De inzameling bij het verlaten van de kerk bracht het prachtige bedrag van 1.265 euro op.

Omdat Nastya’s echtgenoot Ruslan regelmatig met hulpgoederen vanuit Ruurlo naar Oekraïne rijdt, werd de opbrengst van de beide inzamelingen aan het echtpaar overhandigd met het verzoek daarvoor te kopen wat in Oekraïne nodig is. Nastya heeft daarover met verscheidene mensen in haar woonplaats Dnipro contact gehad. Zij ging met een uitgebreide boodschappenlijst op pad en werd daarbij onder meer geholpen door Plus Supermarkt Stam en Welkoop Ruurlo. Mede daardoor was er teveel voor één auto. Daarom vertrokken Ruslan en Nastya op 20 maart met twee volle stationwagens. In Dnipro werden ze met open armen ontvangen. Moeders waren blij met de levensmiddelen. De kinderen in het weeshuis hadden vooral oog voor de chocoladepaashaasjes en de kleurboeken. De honden en katten van het asiel genieten nu van de brokken uit Ruurlo.
Voor Nastya was het een heel bijzondere ervaring om op deze manier weer even terug te zijn in haar woonplaats Dnipro en te ervaren hoe blij men daar is met de hulp uit Ruurlo. Zij is iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt enorm dankbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant