Afbeelding

Bevrijdingsconcert Ruurlo in ’t Kulturhus op 1 april

Maatschappij

RUURLO – De 33ste editie van het Bevrijdingsconcert van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo vindt dit jaar plaats in ’t Kulturhus op zaterdag 1 april; de datum waarop Ruurlo, in 1945, bevrijd werd.

Het concert kon wegens corona een aantal jaren niet doorgaan. De organisatie is erg blij een waardevolle traditie weer voort te kunnen zetten. Jaarlijks staan Ruurloërs stil bij de bevrijding van hun dorp. In de huidige tijd is maar weer eens gebleken hoe belangrijk leven in vrede is en hier staan ze ook tijdens het concert bij stil. ‘Leven met oorlog’ is het jaarthema van het landelijke comité 4 en 5 mei, een passend thema dat de mogelijkheid de paralellen tussen heden en verleden te trekken.
Ook dit jaar zijn er weer diverse koren en muzikanten die belangeloos hun deelname hebben toegezegd. Naast de Koninklijke muziekvereniging Sophia’s Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul verlenen dit jaar de koren Sing a Song onder leiding van Karin Hukker, @Seven onder leiding van Alex Leenders en Amazing hun medewerking. Ladyspeaker is Karin Klomp. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.
Ter bestrijding van de onkosten vindt er, na afloop, bij de uitgang een collecte plaats. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Bronckhorst High Tech, Achterhoek Nieuws, Rabobank Graafschap Noord en Oost, Oranjevereniging Ruurlo en Stichting Kermis Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo