Het grote voordeel van de Ruurlose speel-o-theek is dat de kinderen het speelgoed kunnen uitproberen wat ze leuk vinden. Foto: PR.

Het grote voordeel van de Ruurlose speel-o-theek is dat de kinderen het speelgoed kunnen uitproberen wat ze leuk vinden. Foto: PR. 

Speel-o-theek De Dobbelsteen is duurzaam

Maatschappij

RUURLO – Speel-o-theek De Dobbelsteen is al meer dan 25 jaar duurzaam bezig met het uitlenen van speelgoed aan jong en oud in Ruurlo en daarbuiten. Speel-o-theek De Dobbelsteen in Ruurlo is er dan ook voor jong en oud.

Het grote voordeel van de Ruurlose speel-o-theek is dat de kinderen kunnen uitproberen wat ze leuk vinden. Na drie weken kan men het terugbrengen of een keer lenen. Zo kan men het speelgoed meerder keren uitproberen, voordat men het aanschaft. En tocht iedere keer iets nieuws zonder dat je kast, huis of de kinderkamer overvol raakt. De speel-o-theek is er ook voor grootouders, de oppas, gastgezinnen of andere familieleden. Ideaal als neefje, nichtjes of klein kinderen komen logeren of op visite komen. Ander speelgoed dan thuis, niet aanschaffen en na het bezoek weer terug brengen naar de speel-o-theek, huis opgeruimd en netjes. Het lenen bij de speel-o-theek is duurzaam en zeker veel goedkoper dan aanschaf van nieuw speelgoed waar kinderen soms snel op uitgekeken zijn.
Zie de website voor verdere informatie over abonnementen  Vanaf ongeveer een jaar tot ruim twaalf jaar is er van alles te lenen. Maar ook voor volwassenen zijn er materialen. Zoals meerdere puzzels van vijfhonderd tot duizend stukjes. Veel spelletjes voor de WII, PS2 en -3 met en zonder spelcomputers. Voor de muzikale kinderen is er zelfs een drumstel te leen of een keyboard. En De Dobbelsteen heeft ook verschillend buitenspeelgoed te leen, zoals stepjes, loopfiets of een trampoline, drie weken in de tuin en terug dat ding! En men heeft een kast vol gezelschapsspellen, de klassiekers als Stratego, Monopoly of Scrabble, maar ook Harry Potter vragenspel (soort Triviant) Jungle life, verschillende edities van Monopoly, Ticket to Ride, Minecraft-bordspel. Voor de jongere kinderen is er bijvoorbeeld Koetje Boe, levensweg Junior, Tom en Tamira’s taalspel, Nijntje domino, buurman en buurman kaartspel, maar Dora en Bob de Bouwer zijn ook van de partij.

Openingstijden
De openingstijden van De Dobbelsteen zijn op dit moment op dinsdag van 19.00  tot 20.00 uur en woensdag van 15.30 tot 16.30 uur. Men vindt speel-o-theek De Dobbelsteen via een zijingang bij Kinderopvang Avonturijn, het paadje langs de kant van de grote zaal van ‘t Kulturhus. Kom vooral eens kijken, kom snuffelen, kom de grote collectie speelgoed bewonderen. Kijk voor meer informatie op de website van de speel-o-theek onder het kopje speelgoed.

www.sotdedobbelsteen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo