Maar liefst 750 wandelaars gingen zondag van start voor de vierde wandeling uit de serie 'Winter5Maandse. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Maar liefst 750 wandelaars gingen zondag van start voor de vierde wandeling uit de serie 'Winter5Maandse. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

DOS schenkt deel inschrijfgeld wandeltocht aan Giro 555

Maatschappij

RUURLO/BARCHEM - De vele deelnemers aan de vierde wandeling van de Winter5maandse van DOS Barchem hebben zonder dat ze dat van tevoren wisten, bijgedragen aan een goed doel. De organisatie besloot een deel van het inschrijfgeld (0,25 euro per deelnemer) te doneren aan Giro 555 ten bate van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 

Door Jan Hendriksen

Dat moet een bedrag van meer dan 185 euro hebben opgeleverd want er verschenen zondag maar liefs 750 wandelaars aan de start. “Nee, op deze grote deelname hadden we absoluut niet gerekend”, zegt voorzitter Ab Hamer van de Barchemse wandelsportvereniging Door Oefening Sterk (DOS) . “Het overviel ons dan ook een beetje. We moesten in allerijl op de rustlocatie bij de familie Klein Geltink aan de Wiersserbroekweg in de Vordense buurtschap De Wiersse extra soep aanvoeren en ook de parkeerplaats rondom de startlocatie bij Tennisvereniging Ruurlo was niet geheel toereikend om alle auto’s te kunnen parkeren.”
Toch was Hamer maar wat in zijn nopjes met de grote deelname aan de vierde wandeling uit de serie van de Winter5Maandse. Hoe anders was het vorig jaar toen er door regenachtige weersomstandigheden maar 35 wandelaars aan de tocht van DOS in Ruurlo wilden beginnen.
In de serie van de Winter5Maanse’ hebben de deelnemers steeds de keuze uit vier afstanden: zes, tien, vijftien of vijfentwintig kilometer. Tot de 750 deelnemers behoorde zondag een groep van twintig wandelaars die deel uitmaken van de ‘Gouden Kruisdragers’. Ab Hamer: ‘Dat zijn wandelaars die zich verenigd hebben en minimaal twintigmaal met succes aan de Nijmeegse Vierdaagse hebben deelgenomen.”
Zondag voerden de uitgezette wandeltochten door de Ruurlose bossen van De Meene richting het Vordense landgoed De Wiersse en rondom Kasteel Ruurlo. De vijfde en laatste wandeling uit de serie Winter5Maandse van DOS vindt plaats op zondag 12 maart. Startlocatie is dan dorpshuis ‘t Onderschoer in Barchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant